Sjukling!

Det är nått seriöst fel på mig. Jag tror jag har insett varför jag bara ska jobba 75% i sommar. Det är för att jag ska vara sjuk resten av tiden. För varje gång jag är ledig, än så länge iaf, så blir jag mer eller mindre sjuk. Tycker det är pisstråkigt. Den här veckan till exempel jobbade jag måndag och tisdag. Sen tänkte jag att jag skulle fixa o dona här hemma, kanske till o med åka o hälsa på Lottie om jag skulle hinna detta. Men näääää nu ska man va kraslig o sjuk istället... skit kropp.

Hann med att va en dag på stan med Maria men jag kan inte påstå att jag mådde bra. Ville ju shoppa och mysa i massa timmar. Istället kändes det som jag gick o klagade hela tiden. Tänkte att det skulle va lite bättre på torsdagen så jag kunde göra allt pyssel hemma... men NÄÄÄÄ. Halsen va tjock som gröt o huvudet tungt som en betongklump. Blev inget målat o ingen rensad garderob...blev 3 filmer o soffan och början på trycksår...nästan iaf. Trodde tillslut att jag skulle få ringa jobbet idag o säga att jag inte kunde komma... Men jag vill så gärna jobba för en gångs skull.

Men somnade med kippande anda och snor i näsan och när jag vaknade idag var all gröten i halsen borta... snacka om lycka... så nu får jag som jag vill... Jag får göra mina nätter WEiii. Hoppas bara jag kan hålla mig frisk efter att jag jobbat också. För så jäkla kul är det ju inte o se tillbaka på en sommar o säga: "ja just det de va den sommaren som jag jobbade och var sjuk... BARA"... nej tack.

Så nu ska jag bli frisk. Jobba... sova och jobba och sova och vakna till söndag och ha ett nymålat och nytapetserat kök... inte illa.

Mormor!

Jag har nästan, fast inte alls, blivit mormor. Fick ett underbart mail häromdagen. Innehöll denna bild på min lilla Tuss som har blivit vuxen och skaffat sig karl o allt. Saknar henne massa men vet att hon har det bra. Hon blir säkert en bra mor... och då blir ju jag nästan mormor.


Veckan!

Nu har jag jobbat mina första två dagar på MAVA och jag tror att jag kommer klara av det här. Visst det är ett grymt tempo och man måste verkligen prioritera. Men jag tror jag gör det ganska bra och än så länge har jag inte tappat bort nån patient eller glömt nån viktig undersökning. Visst har jag glömt att bädda rent en o annan säng... men det är ju ingen som lider av det. Mer än jag då som kommer på att jag glömt att bädda samtidigt som jag borde hämta patienten som ska ligga i sängen... kan bli lite körigt.

Är ledigt tills på fredag nu. Sen jobbar jag 2 nätter. Har inte jobbat natt där än. Men jag tror det ska gå bra. Händer en hel del på nätterna och jag kan anta att det händer mer på helg nätter än på veckorna. Kan va många intoxer då. Jag tycker det ska bli intressant. Men jag hörde en skräck historie om att det kan komma in personer dömda för grova saker som inte har med sig vakter o det kan ju kännas lite läskigt... men jag kan ju ge dem ett glas saft så blir de säkert snälla. =P

Men som sagt, några dagar ledigt. Idag ska jag ned till stan o fika med Maria. Hoppas det blir en lång fika o ett varv på stan för jag har inte mycket mer att göra idag. Mannen jobbar kväll så han är inte hemma förens efter 00:00, så man får sysselsätta sig själv.

Imon ska vi hämta tapeter som vi bestält. Så då tänkte jag passa på att måla o förbereda inför tapetsättning... hoppas det blir i helgen om svärfar har tid. Kan va skönt att bli klart med nått rum nångång så det ser ut som vi är klara nånstans. Tycker hela lägenheten ser ut som ett projekt just nu och att allt ser tråkig o hafsigt ut. Känns inte som hemma... känns inte klart och mysigt. Måste verkligen tänka över vad jag kan göra för att det ska kännas som jag är klar och så jag trivs. Det får bli veckans projekt. Kanske en tripp till IKEA. Jaja får se. Försöker ju vända dygnet lite inför mina nätter så man går ju inte upp speciellt tidigt nu... kan va svårt att hinna till IKEA i vettig tid då... fast å andra sidan har de väl öppet till 20 eller nått sånt så jag borde ju hinna.

Nu blir det span på deras hemsida iaf... alltid nått.

Intro!



Har redan börjat ladda inför intron. Har köpt en tröja med Lenore the cute little dead girl , jag älskar den verkligen. Den är så mycket jag.

Har även börjat sy på alla märken på ovven som har legat o väntat så länge... den blir finfin till hösten. Saknar att gå runt i ovve o lukta skunk.

Knepigt det där med att längta till sommaren o när den väl kommer då vill man till hösten och kylan igen... Knäppt... Eller är det så att det bara är intron som lockar inte hösten. NJa. kanske. Vill iaf ha intro snart och sen får det gärna bli oktober också =) men sen kan hösten kvitta.

Garv!

Kan man annat än älska den här filmen?
Skrattade helt sjukt mkt första gången jag såg den och jag garvar fortfarande varje gång jag ser den.


Dagen!

Idag regnar det... blev inte alls förvånad när man drog upp persiennerna i morse... eller ja morse o morse va väl sådär en halvtimme sen men ändå. Har många planer för dagen, som tur är så tillbringas de flesta ev dem inomhus. Ska iof gå o handla men det kan nog gå... så massa regnar det ju inte.

I överigt blir det städa....  boring... vika tvätt... boring. Och så blir det baka midsommartårta... massa roligt.

Kan inte påstå att motivationen till allt duktigt städande är så stor. Men den kanske kommer... om inte så får jag väl muta mig själv med nått. Bäst att sätta igång nu. Så är det fint när mannen kommer hem.


"Städa städa varje fredag(torsdag) och så varje jul, det tycker jag är kul(inte)"

Trasa!

Trasa - de är bara så klockrena! tihi ni är kanon!
Här är deras hyllning till fotbolls EM!


Glömde!

Glömde säga att målandet blev bra. Ser ut som kermit har spytt på min vägg... men jag gillar det. blir kanon, mycket bättre än den tråkiga institutionsgula iaf.


Se tummen upp för min nymålade vägg.

Midsommar!

Snart är det midsommar. Och som alla andra midsommrar ska den firas i böleskogen. Det sägs va massa mygg nu så kanske blir en midsommar inomhus, men det får man väl ta... det ska säkert regna ändå... Pissiga svenska sommar.

Ska iaf ned till bolaget  idag och inhandla förnödenheter inför helgen. Blir nog cider. Ska köpa vaniljvodka också... fick ett tips på jobbet om att blanda vaniljvodka, fruktsoda och pigelin... detta måste testas... gör så! Får återkomma med utlåtande och kanske en fin bild på spektaklet.

Fasen... händer inte mycket idag. M ska möta mig på stan men det är inte förens 15... så vad gör man nu då? Har ju redan vattnat och stukit och allt annat tråkigt som skulle göras... Oki erkänner man kan alltid städa, men hur kul är det då.
 
Nee får bli några sidor i boken. Inte för att den är så bra men man kan ju inte sluta mitt i. Så får det bli.


Semester!

Varför är min semester så här...


...och inte så här...

???

Varför?

Va var det sör stöddig liten typ som kom på att kvinnor ska bry sig så mycket om hur de ser ut? Varför blev kvinnan utvald till att stå ut med massa skit så som bikini vax, ajaj... eller varför inte ögonbrynsplockning som ska ske titt som tätt för att man ska se ut som en så bra version av sig själv som möjligt. Varför ska kvinnor ha korta tajta osköna kjolar o små toppar som smiter åt och visar varenda fläskvalk man har?

Det var helt klart en man som kom på detta. Fy på honom. Skulle så gärna byta ibland. Gå runt o se ut som en slusk och ändå uppfattas som sexig, ha pösiga tröjor som inte smiter åt nånstans. Inga rakade ben eller fixade ögonbryn... max raka skägget... men det måste man inte det heller om man inte vill för män får gå runt o se ut som en djungel i ansiktet om de vill. FUSK!

Kanske ska konvertera till man helt enkelt. Eller kanske inte. För innest inne är man ju präglad på denna bild av kvinnan och tycker faktiskt ganska bra om att se fin ut och få piffa till sig.


Måla måla måla

Håller på att måla hallen. Gäller att passa på när man är ledig. Blir nog jättebra när det är klart. Men just nu ser det ut som ett stort kaos och det är färg överallt.. Till och med på katten. så han blev förvisad in i badrummet där kan han iaf inte få nån färg på sig den lille skiten. Mina händer är nu mera vitrandiga. 

Väntar just nu på att färgen ska torka. Segt... men men blir nog bra. 

Sen blir det grönt också... längtar lite efter att få måla den gröna för den är lite roligare och lyckligare än tråk-vitt.

Elliot!



Det blev en Elliot. 3,9 kg och 52 cm kort!




Stort GRATTIS!!!



suck!




Cancel my brain!

vad händer?

Sakta...

Sakta...

Sakta...

...jisses vad dagen går sakta.

Är för lat för att hitta på nått och för uttråkad för att sitta still...

Snacka om paradox.



Irriterad!

Bara för man en gång i tiden var tom i bollen och hade konstig syn på saker och ting betyder inte det att man inte kan förändras.

Hörs man inte på ett år och inte har träffats på minst 5-6 år så betyder inte det att man är samma människa nu. Det betyder heller inte att man kan ta upp samma jargong som man hade då. FÖR DU KÄNNER INTE MIG LÄNGRE!

Blir så ... irriterad på idioter. Jag är inte hon och du är inte han. Väx upp och inse detta.

Min oas!



LOVE IT!!

fort. Sommarlovets första dag!

Bilder från C och min dag i Hjo. Inte nån bra kvalite då det är mobilbilder... men åhh så mysigt ändå!
image66
Bevis på fotbadandet.

image67
Vättern... Tittar man noga kan man låssas att man ser Visingsö.

Dag två på sommarlovet!

Var även denna en underbar dag.

Vaknade massa för sent efter fredagens öl. Men vad gjorde det? - Det är ju sommarlov.
Åt en mysig frukost på balkongen. Bestämde oss för ett varv ned till stan för att sedan tillbringa kvällen i Hjo.. igen.

Cyklade ned på stan. Va ett himla ståhej där. Nått "walk for life" projekt. Gjorde kändisspan på Bert-fjärt och LillBabs. Inhandlades en helt underbar fågelbur som ska bo på balkongen... ska fota den när den har kommit upp. Sen blev det linnen, shorts och flippisar allt för att få så mycket sol på mig som möjligt. Tänkte köpa ett par crocs, men det gick verkligen inte, bara tanken på att ha mammutfötter gjorde att det vände sig i magen på mig. Så flippisar fick det bli igen.

Cyklade hem, ringde lille bror och off to Hjo. Där tog vi en lunch på siken... så klart.. vad annars. Köpte lite glass och for hem till svärisarna.  Där flöt drickan fritt i kroppen sen flera timmar skulle jag gissa... Det va ett glatt gäng. Gbg:arna var här också. Det solades, dracks en cider,  kastades konstig boll med karborre, togs en cider, åts underbar grillad fisk i foliepaket med färskpotatis och jordgubbar till efterrätt, togs en cider. Å så spelades det kub... och så klart togs det en cider. Vi vann... massa gånger. =)

Mmmmm underbara sommarlov!

Sommarlovets första dag...

... var helt helt helt underbar.

C och jag bestämde oss för att åka till Hjo. Solen värmde och sjöns bris gjorde så vi stortrivdes. Blev lunch på siken... Jäkla pippisar som skulle äta upp den för oss. Strosade runt i alla affärer och kände oss riktigt turistiga. Köptes dock inget. Hamnade på strandpromenaden och badade fötterna i Vättern. Sedan bar det av mot stan igen... det vill säga 50 m bort. Lallade oss in i parken där C hittade en beundrare. Köptes glass i STORA lass på Frestelsen, en fördärvet och en va de nu va med massa för mycket chokladsås på. HAha man får skylla säg själv om man är girig.
Hittade en second hand, en klänning och ett par flippisar blev inköpt. Massa blommor plockades och utvärderades efter doft. (du är rolig du). Sedan tillbaka till Siken, köpade en fiskus till mannen och sen hemåt.

På vägen hem tyckte vi att vi ville leka mer. Så det bestämtdes att det skulle intagas öl på stan. Ringde bror och Oyny så fick de följa med. Hamnade på Mummel, öl intogs och solen sken fortfarande... Jisses vad vi njöt.
När vi satt där kände vi att vi inte riktigt hade lekt klart så det bestämdes grillning och systemet.

Ramlade in på systemet köpte lite grilldricka, sen handla grillgrejs och sen hem och förbereda. När mannen kom hem blev det grillning och intag av mer öl i solnedgången.

Va nog den bästa starten på ett sommarlov som man kan få. Älskar denna dag!


RSS 2.0