Sår sår sår... ... o flytt

Har börjat praktiken nu, det verkar vara ett kanonställe. Massa bra personal. Har idag sett ett sår som slår det mesta på sårwebben lan jag lova... Tänk ett hål nästan storst som en knuten näve som ligger i änden på ett amputerat ben... de du! Men fy faan va det måste göra ont att lägga om.

Har lite praktikledigt nu några dagar... Ska tillbaka på måndag. Tyvärr är jag inte valborgsledig utan flyttledig. Har fått nycklarna och ska börja flytta lite grejer ikväll. Men imon blir det stora lasset... 8 flyttgubbar och 4 städpers. Så förhoppningsvis ska det gå ganska smärtfritt..

Känner inte alls för flytt när jag kollade på vädret... ska va regn o 12 grader inte dirket va man längtar efter när man ska flytta. Men det får gå det me.

Nu blir det sista packandet och lite förberedande innan mannen kommer hem och hjälper till med första flyttlasset.

Praktik!

Idag börjar praktiken. Men inte förens kl 13. Går runt som katten kring het gröt och vet inte vart jag ska ta vägen... Känns som det är massa timmar kvar... Vet inte riktigt hur jag ska sysselsätta mig under de timmarna som är kvar.

Blir ingen mjukstar idag iaf. Går mellan 13-22. Först nått intromöte sen praktikstart kl 15 och så hela kvällen på bensår... mmmmmm.

Kanske ska lägga upp en fin bensårsbild... eller kanske inte. Då kanske mina väldigt få läsare blir noll läsare. Vill ni se så får ni gå in på sårwebben. Där finns massa smaskiga sår att titta på.

Den enda som känns lite läskigt med praktiken är att de utför larvbehandling. Det innebär att man tar små larver o lägger dem i såret några dagar så de äter upp all död vävnad... sen plocka man bort dem igen. Det är definitivt inget som lockar mig. Kryper i hela kroppen på mig bara jag tänker på det. Men rädslor är till för att övervinnas så kommer det upp ett fall ska jag iaf försöka va med.

Hata!

Faan ta alla flyttkartonger!!

Blir bara stökigare o stökigare ju mer man packar!

Vill inte packa mer!

Helg! ... eller bara lördag!

Vad har hänt? Tentan gick bra tror jag. Får vänta o se.

Blev mysfrukost med C o mannen igår. Sen fanns det ingen återvändo... va bara att ta tag i alla hemska kartonger och börja packa... Känns som jag packat massa men inte kommit nånstans. Besökte tippen med massa skit som skulle slängas... han knappt hem igen innan jag hittade grejer som skuller räcka till en resa till till tippen.... skitans. Känns lite omotiverat att bära med sig de grejerna till nya lägenheten när man vet att de ändå ska slängas... men så får det bli för vi är inte lediga något innan flytten.

Tog en tripp till fastis på Börna. Där va det loppis... hittade en present till C... fast jag inte skulle köpa nån iår, fick ju en så vacker piska förra året. =)

Väl hemma igen blev det mer packande och mat planerande, det slutade med att jag, mannen, bror och M åkte till hjo och åt en underbar och fruktansvärt dyr middag på en restaurang med utsikt över vättern... Sommarkänslorna spred sig. Det blev även en pensionärspromenad i parken och lite barn snask på konsum innan vi åkte hem.

Kollade på körslaget... Är helt kär i Joakim Cans kör... eller snarare hans låtval. Man kan inte annat än älska det. När de andra valde kända poplåtar så valde han att sjunga "O Fortuna" från Carmina Burana... Love it.

Tenta!

Tromboflebit kan uppstå vid behandling med PVK. Nämn tre symtom som förekommer vid tromboflebit?

Vilken författning är det som ligger till grund för att omvårdnad skall dokumenteras?

Bläääää!

Räkningar!

Upp som en sol...

...och ned som en pannkaka!

Har nog haft pengar på mitt konto i 9 timmar.

Och nu är de slut. Jävla räkningar.

tankar!

Mycket prat blir det... men inte mycket sagt.

Envägskommunikationen är på topp.

Man lever ju iaf, massa händer på en gång.

Snart blir det sommar o lite lugnt en kvart!

Fortfarande irriterad!

Jag kan inte släppa det. Det stör mig fortfarande hur mycket som helst. Jag förstår inte vad det är som är så svårt.  Är det verkligen så jobbigt att anstränga sig lite en dag om året när man borde göra nåt extra. Att vi till på köpet va lediga båda två hela dagen, skulle ju kunna innebära massa mysiga möjligheter... men nee inte det.

Tänk kanske en mysig promenad i nån skog. En resa till siken i Hjo o äta lunch, de mysigaste jag vet. Ta en massa tid på sig att kolla på tapeter kanske. Bjuda på ett restaurangbesök. En dag i sängen, varför inte. Asså jag kan hålla på länge till... men inte han. Han kom inte ens till Grattis... jo efter en halv dag och efter att 2 andra hade sagt det så han hört. Jag vet inte varför, men det har ju hänt förut att mor har varit tvungen att ta honom i kragen för att han ska vakna och uppvakta mig. Jag kanske inte är värd att uppvakta... VA FAAN ÄR FELET!!!

Nej jag fattar helt enkelt inte. Inte ens när han får tips från vänner att jag är sur och att han kanske ska bjuda på restaurang så händer det. Nej fiskburgare blir bra... avancerad fördelsedagsmat... nästan som 3 rätters.

Faan ta fiskburgare!

Torsdag!

Det va ingen bra födelsedag igår... inte ur födelsedagssynpunkt iaf. Men jisses vilken mysig dag. Solen sken hela tiden, inte ett enda moln, och större delen tillbringades med fika på torget. Och så lite plugg så klart... detta skulle genomföras på torget men som vanligt ramlade min dåliga karaktär in och det blev inget plugg förens vi satte oss i buologner för att få lite mer sol. Men det positiva är att det har fastnat mer i huvudet än jag trodde.

Idag blir det mer plugg... Förhoppningsvis hela dagen. Ska försöka infinna mig i något slags tenta mood... Men det känns långtbort. Hade inget tenta mood inför tentan förra helgen heller... men det är nog för att det är så mycket annat på gång.

För det är ju faktiskt så att jag kan börja räkna ned till flytten från och med idag. Är exakt en vecka idag. Vet inte längre om flytten är nått bra eller nått dåligt. Jag velar lite fram o tillbaka... Men mycket är iaf packat och mer ska packas efter tentan på lördag.

Sen börjar praktiken på bensår på måndag..  ska bli jättekul. Men inte kul att ha den mitt i en flytt heller. Men jag tror att det kommer bli en jättebra placering.

Nu blir det solstol,  solglasögon och plugg.

Födelsedag!

Idag fyller jag år. Blir väl en dag som alla andra. Min sambo som är ledig från jobbet idag har fortfarande inte sagt grattis... Precis som en vanlig dag helt enkelt.
image56

Lite bilder från dagen!

image53

image54

image55

Modell

Idag bär det av till Göteborg för modellande. Ska verkligen bli hur kul som helst.
Det hela startade med att M fick ett erbjudande om att komma o bli stylad o fotat med sina vänner. Allt som kostar är resan... och om man vill köpa bilderna. Detta nappade vi på så M jag och C ska idag ta tåget dit.

Man ska ha med sig egna kläder, 3 ombyten, snacka om svårt att välja. Brukar normalt känna att jag inte har några kläder som jag gillar, men shit när man ska ha de på kort kan jag berätta att det känns som garderoben är tom. Plus att jag redan har flyttpackat halva garderoben... Men har hittat lite kläder jag trivs i, så de får det bli.

Vi ska va där kl 14. Vet inte hur mycket de stylar, vill ju gärna se jättepiffig ut när man har en makeup artist som gör det. Men när man kollar deras hemsida så ser alla snygga men vardagliga ut, så det är nog den looken man ska gå på.

Vet inte om jag kommer köpa några bilder dock. Det är ju väldigt dyrt. Det är ju det de tjänar pengar på. Om det blir bra bilder kanske jag kan köpa en eller möjligtvis två. Lite beroende på vad de kostar. Vet att en bild kostar typ 400 kr. Men att priset går ned ju fler man köper.

Weeeiiii det kommer bli så kul. Längtar, skulle inte gått upp så tidigt... bli sån väntetid då.

Förkyld!

image52

Veckan...

Den här veckan är det massa som ska göras. Bara för det är jag förkyld och idag har jag fått feber också... taskigt tycker jag...
Schemat för veckan ser iaf ut så här:

Måndag:
o Lämna tillbaka balklänningen
o Köpa nässpray på apoteket
o Kolla om Akelius har besiktat lägenheten
o Plugga matte
o Bli frisk(are)
o Inte simma, för sånt får man inte göra när man är förkyld
o Ev. fota M med bror.

Tisdag:
o Plugga matte
o Fixa handlarlappen

Onsdag:
o Städa
o Åka till tippen
o Plugga matte (upps!)
o Handla kalasmat
o Välja tapeter till sovrummet (halvt klart... har fortfarande inte valt, men lånat hem prover)

Torsdag:
o Åka till Gbg o modella, M har fått erbjudande om en heldag som modell med stylist o fotande... vi blir 3 tjejer som åker... massa kul.

Fredag:
o Laga kalasmat
o Städa det sista
o Plugga det sista
o Mamma o Pappa kommer

Lördag:
o Tenta på morgonen
o Laga kalasmat
o Ha kalas

Söndag:
o Kasta ut mor o far =)
o Diska massa antar jag
o Packa massa

Har säkert missat att skriva massa... känns så just nu iaf. Men men det löser sig nog. Nu har jag ju detta nedskrivet iaf så då kan jag väl inte missa att göra nått.. Får använda det här som en check-lista.


Tänd ett ljus!

Vill tända ett ljus och har en tyst minut till minne av Engla. Mina tankar är hos hennes familj.

image50

image51
Nu leker hon bland körsbärsträden i Nangijala!

Fler bilder från sittningen!

Lite bilder som bror tagit... 


... alla fina flickorna.

image47


 ... jag

image49




Damsittning!!

Igår var det äntligen damsittning och alla va så himla fina. Va en jättekul kväll med bra mat, rolig underhållning och nakna pojkar =)... dessa har jag dock inte på bild... *synd*
Började redan på morgonen med att pynta oss. Sen kom J och vi gjorde oss klara för att förslytta oss hem till C. Där blev det en öl och så vidare till paviljongen för fotografering. Som vanligt var bror snäll och ställde upp o fotade... kanske kommer upp bilder från det senare när jag fått dem.
Sen öppnade bouloger och vi var välkomna in på fördrink med tilltugg och mingel. Kl 18.15 förflyttade vi oss till stora salen och 3 rätters middag med underhållning med årets tema som var sjukvård... (bra skit)
Allt avslutades med chokladtårta, avec och strippning... precis så vi tjejer vill ha det =)

image44
Så här såg jag ut dagen till ära... Stort tack till M som fixade mitt hår.

image45

Lite andra folk. C´s underbara 50.tals klänning som vi hittade på secondhand kan man titta på länge. Och så klar en bild på den goda efterrätten (med ett litet kärleksmeddelande till)

Dåliga utsikter!

Brun som ett sommarbarn...

Förkyld som en snorgris...

Inga bra utsikter inför damsittningen...

Orkar inte skriva... Har inget vettigt att säga.... vill va frisk!

Godkänd!

Idag kom handledarbeviset på posten. Så nu är mannen officiellt godkänd för att övningsköra med mig. Så nu ska det ut och åkas. Alla ni som ska ut och gå i Skövde får akta på er så jag kommer fram utan att meja ned någon =)

Haha nee det ska nog gå bra... Funderar lite på vart det är bra att börja. Övningsfältet är bra men där får man inte vara på dagtid. Jaja hittar nog nått säkert ställe.

Frukost sen köra...

Dålig karaktär!

Jag har insett det idag... eller kanske till och med igår... att jag har dålig karaktär. Jag säger till mig själv att jag ska göra en sak och så gör jag allt annat men inte det. Varför funkar man så?
Nu har jag sagt att jag ska lägga min lediga tid på att plugga, och jag behöver verkligen plugga... Händå har jag hittat min själv på stan med kompisar 2 dagar i rad nu... Dåligt av mig!
Vet inte riktigt vad jag ska göra för att fatta att det faktiskt är min framtid det handlar om. Suck suck.

Har iaf fått en praktikplats nu som jag är jättenöjd med. Ska vara på bensårscentrum på KSS. Hade varit nöjd bara jag hamnade i Skövde så jag slipper pendla, men nu är jag ännu mera nöjd när jag fått en bra avdelning också. Alla jag har pratat med verkar tro att det kommer bli en lärorik tid där och det tror jag med.

Mycket som händer nu. Idag är det tisdag och på lördag är det damsittning. Så ikväll ska jag gå och solduscha så jag blir lite brun för en gångs skull. Det händer inte så ofta i mitt liv, inte ens på sommaren. Ska bli skönt att inte se ut som ett lik i en vecka.

Laddar som sagt inför sittningen. J kommer hit och ska hänga med. Bror ska fota oss i alla våra fina klänningar... får se om det hamnar här sen. Kanske kanske. Vet inte vad det är för tema på sittningen, men om det blir som förra året så kommer det bli jättekul. Har hyrt en klänning, M ska fixa mitt hår och smink (bra att ha frisörkompisar) och en liten handväska är idag inköpt... Längtar massa nu!!

Så de få pauser jag har i mitt sittningsplanerande måste jag plugga, så plugga med mig nu... SLUTA LATA!!

Utmanad

Ät tydligen utmanad av Sara att skriva lite svar här, så det är bäst man lyder.

Vad gjorde du för 5 år sedan?

2003
Då tog jag examen på tekniska programet, Eksjö gymnasium. Jobbade lite här och där. Avslutade mitt ditintills längsta förhållande. Hade hjärtesorg. Tog tillbaka mitt liv.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

1998
14 år och gjorde allt man inte skulle. Tyckte att jag va sist i världen med att bli av med oskulden, umgicks med helt fel människor. Skolkade och tyckte att mamma o pappa va pest... ja Helt enkelt en vanlig fjortis. 

Vad gjorde du för 15 år sedan?

1993
Då var jag 9 år och gick i skolan i Hjältevad. Här nånstans kommer nog första pojkvännen =)

Vad gjorde du för 20 år sedan?

1988
4 år säkert massa nöjd med livet.

Vad gjorde du för 25 år sedan?

1983
Då var jag först under planeringsstadie sen va jag en liten spermie... sen ett foster.

Dagens saker som skänkes!

Hittat lite idag som jag vill bli av med, vill du ha det så hojta till.


image42

En vårgrön häftapparat.

image45
 
Fyra mörkblå värmeljushållare.

image46

En liten liten tavla med visdomsord.
(Mamma kan inte den passa på ditt jobb?)


image48

Nån sorts sminkväska, eller väska till nått annat, bara penslar och pennor kvar.










Helgen!

Nu är helgen snart slut. Har inte hunnit skriva nått, men har hunnit massa annat.
Igår va vi i Kungälv och hämtade nya fåtöljen, den är verkligen hur fin och skön som helst (verkar som den är godkänd av alla). Här kommer bildbevis på detta.
image39
När vi kom hem från Kungälv åkte vi till Hjo och smaskade smörgåstårta, tack svärmor och svärfar.

Vad har mer hänt i helgen. Packat massa, fast ändå nästan inget, inför flytten. Det är svårt att packa nu, det är ju ändå nästan 4 veckor kvar tills vi flytta. Men å andra sidan så är vi bara lediga denna helg och en till så man måste ju packa när man kan.  Har räknat med att packa runt 70 kartonger... än så länge har vi packat 15... så fortfarande massa kvar!

Det får räcka med packande för den här helgen. Har lite saker som jag vill bli av med, tänkte att jag kan lägga bilder på det här. Så ni som känner mig och läser min blogg... det vill säga typ ingen, kan ju hojta till om ni vill ha nått av det jag lägger upp. Skulle det mot förmodan vara nån som läser min blogg som jag inte känner så kan ni med säga till om ni vill ha nån pryl. Återkommer med bilder.

Nu ska det lagas söndagsstek och samlas vuxenpoäng =)

Nightwish

Älskar dem men det är inte lätt att sjunga med på deras konserter. Var och såg dem på Lisebergshallen i Göteborg. Skulle gärna gå på en konsert till de är ju grymma, ny sångerska nu och allt... Hittade en bra textning, kanske ska ha den i tankarna om jag ska se dem igen. =)



Sommar

Längtar massa efter sommaren... Eller åtminstone en varm vår. Det är så jättefint väder ute idag... Solen skiner massa. Men det är inte varmt... Snarare så man fryser lite när man går ut i sin tunna vårjacka. Jag vill ju kasta frisbee (tänkte göra det idag, men mitt är spårlöst försvunnet) och lukta på sommargräs. Kunna gå barfota eller bara slippa ta på sig jacka när man går ut... LÄNGTAR!!

image38

Kär...

Den här lilla sparbössan är jag helt kär i. Skulle vilja ha en sån i hallen när jag har flyttat.. Tycker den är så himla rolig och snygg. Becky Miller heter designern som har gjort den och den ingår i en serie som heter "Talking products".

image37

Dagens visa!



Man tänker efter när man hör den. Herr gustavsson är grym för att inte va en sångare.

Fotat själv!

Pillade på brors kamera idag... hur kul som helst, men är inte i närheten av att vara så duktig som han är.

image33

image34

image35

image36

Haha undra vilka bror har fotat och vilka jag har fotat... kan man se skillnaden?

Nyfiken

image31

Annanas bor i mobilen... inte!

image30

Dagen i korthet...

image29

Schabloner

Hittade en underbar sida med billiga och snygga schabloner. Ett snyggt och lätt sätt att ändra lite hemma när väggarna börjar kännas massa tråkiga. Schablononline har över 1000 olika schabloner i sortimentet... gå in och kolla...köp eller bara inspireras. Här kommer några snygga exempel.

image25image26



















image28

Vattengympa!

Ja det är sant, jag går på vattengympa och jag tycker att det är skitkul. Har iof inte provat vattenaerobicen än men det kommer och kanske att jag tycker det är roligare... får se.
Det roliga nu är iaf att jag har kondition som är icke existerande och all träning är bra träning. Än roligare blir det när man kommer till simhallen och möts av ett hav med små tanter som ler mot än och ser ut som de skulle vilja nypa än i kinden bara för att i den världen uppfattas vi som små bebisar. De ler mot oss och deras blickar säger "lille vän". Men det gör inget... vi har skitkul när vi är på vattengympa och kan skämma ut oss hur mycket som helst utan att bry oss. C som va med mig och gympade i tisdags valde till och med att högt och ljudligt sjunga med i alla låtarna... vilket jag fann oerhört underhållande, vilket gjorde träningen ännu roligare.
Läste i en annan blogg om vattengympa där en kille hade skrivit:
"Vattengympa!!! Den sista typen av fysiska aktivitet du klarar av innan det är dags att dö!!"
Det må så vara men då kommer jag iaf att dö lycklig och skrattande. Så alla ni som tränar för lite och inte anser er ha någon kondition... Häng med på vattengympa... Det är grymt.

image24
 

Handledarkurs!

Igår var jag och mannen på handledar kurs hela kvällen. För nu har jag äntligen bestämt mig för att få tummen ur och ta ett körkort. De nya reglerna säger att om man ska köra som privatist så måste handlerdaren gå en kurs som kostar massa pengar, eleven måste även denne vara med på kursen och detta kostar massa pengar. 800 Kr för mig och mannen. Men när jag kom dit insåg jag att det var ganska lindrigt. Var en familj där 2 vuxna och 3 barn... Insåg att för dem skulle det kosta 1600 för henne o 3 barn och sen 1600 till för honom o 3 barn... jisses va pengar för en kurs på 3,5 timmar.

Men nu ska jag bara skicka in papprena till länsstyrelsen. Få mannen godkänd som handledare och sen ska jag ut på vägarna... så då får man se upp om man vill va utomhus de dagar som jag övningskör =) NEedå de ska nog gå bra... Tycker att det känns roligt att göra det nu också... det gjorde jag inte förra gången jag skulle försöka.


image23

Coolt!

Insåg att en barndomskompis till mig är med i en Darin video... lite roligt tycker jag... Hoppas det går bra för henne.


Ellen o Arne

Jag har två hjärnceller, Arne och Ellen heter de. Ibland på kvällen, när jag har gått och lagt mig och de känner sig understimulerade, brular de sätta sig tillsammans och tända en brasa och diskutera existensiella frågor. Detta gjorde de igår och detta enda jag fick ut av det hela var det här:

Man ska leva livet och inte bara gå igenom det?
Hur vet man att man lever sitt liv?
Hur vet man att det är än själv som styr på resan genom livet?
Att man inte bara är en passagerare som följer med på resan och minns olika saker, inte för att man själv valt minnena utan för att man har rest med bussen genom livet och fotat och minns de ställen där chauffören har valt att stanna.
Jag hoppas jag är en chaufför och ingen turist i mitt eget liv,

"Bara döda fiskar flyter med strömmen"

RSS 2.0