Nehepp

Blev ingen resa idag. Skitbilen hade elfel och kunde inte koppla släpet... eller vi kunde ju koppla släpet men inte få några ljus på den... Kan inte va kul att åka hela vägen till Kungälv utan att kunna blinka eller synas om man bromsar. Så vi stannade hemma och får åka dit nästa helg istället, ska försöka fixa felet i veckan.

Åkte till Mariestad istället... kollade på MIO, jysk och Karlssons... inte massa kul men det sysselsatte. Efter denna lilla tripp åkte vi hem och handlade med bror. Blev taco och Tatuerad torso på dvd... den va faktiskt riktigt bra. Fler sånna filmer.

image22

Åka bil!

Idag ska vi åka till Kungälv och hämta fåtöljen som jag har köpt... Blir en lång och seg resa. Tycker inte om att åka bil.
Det var tänkt att vi skulle lägga fåtöljen i bagagen... Kära mannen sa att det skulle få plats. Men idag blev han osäker och gick ned och mätte... det visade sig att det saknas 5 cm för att den ska få plats... Skitans.
Har ringt 5 olika bensinstationer innan vi fick napp på ett släp. Men detta innebär att resan blir dyrare och kommer ta längre tid... Det uppskattas inte. Skit också. Fast jag antar att det va tur att han gick ned å mätte för det hade inte varit kul att stå i kungälv och inte få plats med fåtöljen och heller inte ha nått släp.

Nu blir det frukost. Sen en låååång tråkig resa (kanske ska köpa ett sånt barnkitt som man har i bilen så de har nått att leka med).

mer shopping...

Nu har bankkortet gått varmt igen. Skulle ut med M och handla lite... Åkte till EM och kollade på möbler, det fanns massa fint, köpte inget dock...som tur är. Sen blev det Grahns... godis i massor...
Hamnadepå stan, skulle ha en tröja... blev två. En gul tröja som va jättefin, brukar aldrig ha gult men nu jäklar. Så blev det en vit blus också... massa fin. Kanske kan lägga upp bilder lite senare. Blev även en ny MaxFactor blush.
Så ganska lagom shoppat ändå för att va jag. =)

Nu blir det soffan och jäs.

En liten sång att somna till...



Brad Paisley & John Mayer - Why Georgia

Fota...

Idag har lille bror fotat kompisens bebismage... Det blev jättefint(dock inte hon som är på bilderna här). Det finns inte mycket som är så vakert som en bebismage... skulle va bebisar då =P

image18

Gårdagen...

Det hände inte mycket igår. Det skulle va en dag som jag har längtat efter i nästan två år... men det visade sig vara en stor besvikelse.
Vi skulle ha lab i skolan där vi skulle få ta blodprov och sätta kateter. Det är en sån sak som man har längtat efter att lära sig.
När laben va för blodproverna visade det sig att dockornas armar hade vener stora som autobann.. är ju inte speciellt svårt att träffa dem. Och vi fick absolut inte testa på varandra, tråkisar.
Labben med katetrisering kanske inte är nått man har längtat efter så mycket men det är ändå kul att kunna. Visst! Men herre jisses... fiffin på dockorna såg ut som en stor gummiblygdläpp där det var markerat med rött vart urinröret satt och urinröret hade en diameter på säkert 4 mm, för att inte tala om snopparna som såg ut som små dildos... Riktigt så ser det inte ut på riktigt. Va ju inte speciellt svårt att hitta rädd där heller. Nee sicken besvikelse... längtar till praktiken när man får göra alla saker på riktiga människor.

Vilken besvikelse.

Insnöad

Har blivit helt insnöad på Maia Hirasawas version av The worrying kind helt underbart bra.
Mannen tycker dock att den spelas lite för ofta här hemma =)





Kan man annat än älska den?!

Upps!!

Lovade mannen att jag skulle gå till apoteket åt honom idag. Så jag tänkte passa på innan när det va sol och fint. Slutade med att mitt bankkort gick varmt... inte bra. Köpte massa saker till mig själv (och hans på apoteket). Det är väl kontigt att man inte kan hålla pengarna på kontot. Så fort man får in lite så ska man ut och shoppa. Vem har jag ärvt den genen av? Mamma är det ditt fel?

Detta blev det i alla fall:
image22
  • Solglasögon, så jag kan lägga ett par i bilen.
  • En liten rosa bandet klocka som jag ska ha när jag har praktik och när jag jobbar i sommar, eftersom man inte får ha armbandur då.
  • En foundation från Biotherm, min är nästan slut så det fick jag nog köpa en ny.
  • Nagellackremover från depend, slut på den gamla.
  • Rött nagellack från Lumene, hoppas att det passar till min röda klänning som jag ska ha på damsittningen.
  • Diamond strength från Sally Hansen, lack som ska stärka mina naglar så de inte går av hela tiden.
  • Biotherm aquasource, superserum och non stop, fick jag på köpet när jag köpte foundation.
  • Loreál mascara, den är den bästa jag haft och den är svår att hitta så jag köpte två.
  • Vit nagelpenna från depend... vet inte om det funkar men det är värt ett försök.
Så nu är kontot snart tömt... IGEN... så då är allt som vanligt. Då behöver jag inte oroa mig för vad jag ska göra med mina pengar.

Idiotskolan!

Blir så himla trött på den här förbannade skolan. De kan ju inte göra nått rätt. De ser aldrig till studenternas bästa, utan bara till det som är lättast för dem själva. Det är ju ändå för oss de ska finnas där och utan oss så skulle det ju inte finnas nån Högskola.

Idag när vi hade introduktion till kliniska studier fick vi veta att praktiken som ligger i höst är inlagd från vecka 34... men skolan börjar inte förens vecka 35.. så vi som ska ha praktik måste börja skolan en vecka innan alla andra och ha 21 veckor i skolan istället för 20 som man ska ha. Dumma dumma skolan. Finns ju de som sommarjobbar till och med vecka 34.. hur ska de göra? Och jag som är en lat jäkel som vill ha sommarlov mellan sommarjobbet och skolan... när ska jag kunna klämma in detta? Nej... säger bara det. Piss på skolan!

Blev denna...

Hittade en fåtölj på blocket som jag gillade. Så jag köper den istället... inte lika vackert röd men ändå väldigt snygg.
Vad tycks?
image21

Fåtöljen som jag drömmer om!

Fin fin...

image17

...men slut!

Skövdes underbara väder!

image18

Så här mysigt väder är det utanför mitt fönster för tillfället... kan inte påstå att man känner för att göra nått över huvudtaget.




Äntligen!

Idag hände det. Det som vi så länge har väntat på. Det ringde en kille och ville köpa våran bil. Så det blev en resa till Hjo, där bilen stod, för att visa den. Han kom ändå från Trollhättan och hade med sig en extra chaufför så det verkade ju som goda utsikter. De provåkte ett varv och köpte den... utan att pruta en enda krona. Känns massa skönt. Så nu har vi blivit av med den, känns som en tung sten släppt från hjärtat. Funderar på att lägga pengarna på en fåtölj och en diskmaskin. Men samtidigt är det ju alltid bra att bli av med lån (men det alternativet är mycket tråkigare). Får se vad mannen med pengarna säger.

Fick samtidigt en resa till Fabrik 19 där jag hade spanat in en fåtölj... men de hade slutat sälja den... Taskigt tycker jag. Den hade passat så bra i min läshörna som jag vill ha. Fortsatte resan till Lampexperten i Ulvåker... Har aldrig varit där förut. Jisses va lampor de hade. Har nog aldrig sett så mycket lampor... Tror man missade att titta på hälften bara för att det va så många. Hittade mycket fint där men min smak är lite för dyr för min plånbok, så jag tittade bara o drömde lite. Sen blev det resa hem igen.

(Tänkte lägga upp en bild på den fina fåtöljen, men bloggen segar så kanske gör det senare istället om det funkar bättre då)

Påskdagen!

God morgon världen. Idag blir det en lugn dag. Har lite ont i håret idag efter gårdagens kalas. Det va ett trevligt kalas med alderless för mycket mat. Trodde jag skulle spricka, men jisses va gott de va.
Vi stannade inte så länge eftersom mannen va nyckter och då 10 ggr tröttare än alla andra. Men det va kul det som va. Vi satt o pratade massa om bilolyckor, om man nu kan tycka att det är kul. B jobbar som frivilligbrandman och berättade massa han hade varit med om. När vi skulle åka hem lovade vi att köra försiktigt och inte krocka med nån. Det löftet kunde vi hålla.
Däremot mötte vi ett stort pådrag med brandbilar, ambulanser och polis... Säger sig självt att det är en bilolycka när de är så många. Gick in på wighs när jag kom hem och det stämde. En vuxen och två barn som krockat i Värsås, hoppas verkligen att det gick bra för dem.

Nehe dags för frukost.

Påskafton!

Idag bär det av till Hjo o kalasandet där. Tänkte ta med mig ägg och målarfärg så vi kan måla ägg...
Pratade med mamma i morse och hon hade målat ägg igår... Det lät så mysigt så nu vill jag göra det samma.
När jag var liten målade vi alltid ägg på påsk, sen sparade vi dem(urblåsta vill säga), så lägger vi fram dem i en stor skål varje påsk... så kan man gå o titta på dem o minnas. På många av dem står det datum också så man kan komma ihåg vilket år man gjorde vilken.
image16

Det är definitivt en tradition jag vill ta med till mina barn. Så jag ska börja redan idag, utan barn. Kan ju spara de jag målar. Om inte annat så kanske jag kan föra traditionen vidare till folket i Hjo, vem vet de kanske också kommer sitta med en jätteskål med ägg om några år... och minnas alla roliga påskar.


Idag blir det påskkläder. Har hittat en jättefin klänning som jag ska ha. Den passa perfekt idag. Hela jag kommer de ut som ett målat påskägg, haha.
image15

Kissen!

Hittade precis min lilla sork i soffan... Kan det här verkligen va skönt? (och nee bilden är inte felvänd. Han ligger med magen mot ryggstödet och huvudet mot armstödet)



image14

Spontan shopping!

Idag är vi hemma båda två. Mannen är ledig från jobbet och jag har inga skolarbeten som måste göras. Känns väldigt skönt, men samtidigt väldigt konstigt. Vad gör man egentligen när man har en hel dag ihop utan planer.  Vi bestämde  oss till slut för att åka och handla.  Skulle inte ha speciellt mycket... hade lovar svärfar att köpa prins Korven till honom, ska dit på påskmat imon. Vi tänkte va snälla och köpa en fin påskblomma till dem också men det sket sig. Alla arrangemangen på blomsterlandet va jättefula. Så det fick bli en gigantisk godispåse istället som de kan fylla sina påskägg med. Har nog aldrig köpt så mycket godis, 2,5 KG!! Helt otroligt mycket. Tur att de blir många imon som kan äta upp det.

Fick för mig att vi lite spontant skulle kolla i affärer när vi ändå va ute och grejja. Hamnade på skopunkten... fick två par skor av mannen. Sen hamnade vi på lindex där jag fick 2 bhar och 3 par hipsters. Snacka om spontanshopping! och jag la inte en enda krona på detta... Älskar min man. Tack älskling!

Tänkte lägga upp lite bilder på vad jag fick.
image12
Älskar de rosa skorna... Ser ut som riktiga små prinsesskor.

Skärtorsdagen!

Idag ska alla barn ut och leka påskkärring... kan inte annat än säga att jag är väldigt avundsjuk. Tycker att det är roligt att gå påskkärring. Varför får man inte göra det när man är vuxen för? Kanske ska låna nått snält litet barn att gå med =)... nee funkar ju inte... Känner ju inte så många som har småbarn här.
Vad är det som säger att man inte får gå påskkärring när man är äldre... kan ju göra det på skoj... bara gå hem till gamla släktingar och vänner. Fast det faller ju det med, alla vännerna ska resa bort och inte har jag några gamla släktingar i stan heller... Skit också... får helt enkelt börja producera en skock med ungar som jag kan gå ut och påska med...

image11
Sånna här små fina påskkort gjorde man. Jisses va man va kreativ när man va liten. Iaf här är mitt påskkort till er GLAD PÅSK!

Vann inget =(

Vann ingen design idag. Fick göra mig en egen istället. Kan inte påstå att den är speciellt snygg men den ingår iaf inte i standard utbudet av stilmallar.

image9Försökte ta en "Skövde by night" bild... ser helt dött och svart ut. Så jag får nog se det som en lyckad "Skövde by night" bild för det är precis så det är dött och svart... inte en kotte ute. =P







Nu är klockan precis mitt i natten så det är nog dags att sova lite skulle jag tro. Men inte är jag trött... kanske kolla lite på tv istället och sova bort hela morgondagen... Låter som en plan. Soffan nu kommer jag!!

Bloggdesign

Har hittat en så jättefin header som jag vill vinna så min sida blir vårgrön och fin. Håller tummarna.

image6
Hela tävlingen kan man se på Jennys sida.

Hoppas man vinner nu bara. Håll tummarna för mig.

Påsklov!

Nu är jag påskledig ända till näsat tisdag. Nästan en hel vecka och jag har inget jag behöver plugga. Känns kanonskönt. Ska bara mysa och göra saker som jag vill. Har bland annat börjat läsa en bok, sånt hinner man aldrig när man pluggar, Rikard Flingas Iskall och stenhård. Den handlar om hans tid i Texas fängelsen där han fick va för att han mördade en man som förgrep sig på hans dotter. Återkommer med en utlåtelse om det är en läsvärd bok.

Ska försöka ta mig samman nån dag nu när jag är ledig och gå igenom alla mina garderober med kläder... hittar inte hälften av mina kläder för att jag har så dålig ordning. Ska bli skönt att rensa ut lite. En rejäl vårstädning i garderoben helt enkelt.

Till påskhelgen blir det middag hos svärföräldrarna med massa god mat. Har hört ryckten om att det blir citronrökt lax från en lokal fiskare... den är inte dum alls. Sen blir det nog en massa påskgodis också.
Tänk om man fick gå ut och va påskkärring o samla godis o dela ut påskkort som man har ritat. Det va så himla mysigt när man var liten och fick göra sånna saker. Vad är det egentligen som säger att man inte får göra sånt nu? Det är ju kul... jag vill jag vill. Får helt enkelt skaffa mig massa småttingar som jag kan gå ut och påska med. Haha kanske kan låna nån annans småttingar och gå ut med... Jaja återstår att se.

Är själv ikväll som vanligt. Mannen ska iväg på hockey, men jag antar att jag inte ska klaga så länge som man får in pengar på det. Funderar på att ta med bror och gå och äta tacobuffé det tycker jag låter som en plan.

Nu blir det iaf soffan, boken och en kopp te.
image4Älskar min fina tekanna, den kommer från Eva Solo.
(Tack älskling för den)



Hjälp till...


image3
Gå in på upproret och skriv på så att våra sjuksköterskor kan få en rättvis lön.

Blev inte som tänkt...

Blev absolut inget akutplugg idag. SKäms lite men vet samtidigt att jag inte skulle klarat den så varför försöka... får ju en chans till på mig, tar den istället.

Men fick lite vettigt gjort iaf skrev färdigt mitt arbete i Folkhälsa... det är nog bland det tråkigaste jag har gjort. Ska skriva färdigt den nu är det tänkt så jag kan skicka med Niklas böckerna imon som jag lånat på biblan i Skara. Men så hamnar man här och skriver massa onödigt istället..

Så nu får jag lägga ned. Ska ju upp o skriva mitt namn på tentan imon så då är det bäst att va tillräckligt vaken så jag kan mitt namn =)

Blir sista varvet på folkhälsan sen sängen. Natti världen!

Tenta ångest!

Idag är det en dag kvar tills jag ska skriva tenta i Akutsjukvård... Kan inte riktigt säga om jag har ångest eller inte. Känns surt att veta att jag ska skriva den och att jag absolut inte har pluggat. Men varför gör jag så mot mig själv. Har egentligen inte haft så mycket annat att göra sista veckan men ändå har jag inte pluggat, dumma jag!



image3

Så nu sitter man här med en dag kvar till tentan, medveten om att det kommer gå skit. Arg på mig själv... som vanligt. Önskar att jag kunde mer än jag kan och önskar att jag åtminstone hade tillbringat en dag till i böckerna. Ska ägna denna dag till akutböckerna... men hur stor skillnad kommer det göra på tentan? Antagligen ingen.

Jaja sluta blogga börja plugga helt enkelt...

VåffelToffel!!

Var i Hjo igår hos svärmor o svärfar... Åt våfflor och tittade på formel 1. 
Innan vi åkte till Hjo var vi uppe på billingen och gick ett varv... va hur skönt som helst.. Solen sken. Christian va och hälsade på David så de hängde på och lekte lite med nya kameran. Får be David skicka över nån fin bild sen som jag kan lägga upp.
image3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0