Vecka 32!

Rapport av vecka 32.

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Helgen!

Har ju varit en långhelg som sagt. Massa har hänt.

I torsdags fyllade jag år. Fick blommor av mannen och besök av den sammes farmor, farfar o päron. Blev lite fika på blueberry cheesecake och inkaserande av lite presentpengar och en blomma.

I fredags fick jag frukost på sängen (inte rätt dag men rätt tänkt). Sen blev det pysslande hela förmiddagen inför bröllopet. Iväg till Forshem och massa tårar i kyrkan. Fotograrering utanför och vidare iväg till Götene för mat o mingel. Tappade bort oss lite på vägen... men det löste sig till slut. Va en himla trevlig kväll. God mat och trevligt sällskap. Tackar massa för att vi fick komma. När vi kom hem stod en blomma utanför dörren... Massa fin med en liten chokladask till. Grattishälsningar från Flullen =) Tack tack

Lördag blev det spontan fika på stan med Maria. Jisses kändes som hela skövde hade samlats i centrum... och Alcazar. Va shopping helg med massa event o rabatter. Tog en glass i solen och inväntade systeryster och Ninosen som skulle komma med tåget. Övergav Maria o tog med Gbgs folket hem. Hann prata lite skit o öppna paket innan päronen och bror ramlade in. Blev en fika till i lekparken på nån tårta från lidköping som far tydligen har bakat en miljon gånger när han jobbade där... för en miljon år sen. Fick mer paket och blommor. Slappade och sedan åkte vi till Joes för att möta upp svärisar och Therese med hane. Va en lång, trevlig och mycket god middag. Fick ännumer paket. Sen lämnades Ninuten och mamuten på tåget resten åkte hem till oss där jag fick fler blommor. =) har massa fina blommor hemma nu.

Söndag skickade vi iväg päronen efter frukost och tog oss ned till stan för att köpa sorkkläder (syster tyckte de vi hade var massa för stora) och bror skulle köpa presenter till Gbg sorkarna. Kollade Therese som gick modell för Spirit, lunchade lite med mannen, träffade Dennis, Malin, Sara och Benny. Tog gratisbusssen till djurmagasinet... Niklas flirtade lite så de ska vilja ha honom jobbande där (möte idag om ifall de ska anställa, *håller tummarna*) Sen vandrade vi hem. Dog i var sin soffa. På kvällen blev det grillning och Van veeteren med grillfolket.

Kanontrevlig helg. Massa händelser så nu skulle jag behöva en helg till att vila på =P Men planerar att syselsätta mig massa nästa helg också... så vilan den skiter vi i.


Götasalen!

Sitter i Götasalen i skolan... som vanligt när det ska pluggas. Fick i morse veta att våran pissiga handledare inte informerat oss om att vi har metodseminarie idag... det skulle man anmäla sig till. VI tänker gå utan att va anmälda... men samtidigt fick jag också veta att det håller på till kl 17 och det kan jag ju inte påstå att jag längtar efter... men vi får nog överge lite tidigare. Vi har ju inte förberätt några frågor ändå. Hoppas bara det finns en vettig anledning att sitta där... annars känns det ju bara som slösande med tid. Menar ju att det kan va mycket viktigare att gå till stan o köpa lite glass o naglar till Carro =P hehe.

Det är nämligen planen att vi ska hamna på stan efter plugget idag, men får väl se hur tidigt vi kan avvika från seminariet och hur mycket ork det finns kvar.

Har iaf bestämt att vi ska ha långvecka denna vecka med.... blir mån-ons. för tredje gången nu under det här arbetet... lite slappt... men vi är ju insnöade och tror på fullaste allvar att vi har kommit långt med arbetet och då är det nog ok. Är ju valborg o första maj i slutet av veckan, då ska det grillas, titta på hundar kanske, bjuda längväga gäster, fira 2 st 2 åriga sorkar och Carro ska flytta så vi kommer behöva ledigt.

Bröllop!

Idag blir det bröllop hela dagen. Sara och Benny gifter sig i Forshems kyrka kl 15:00... sen blir det mat o grejs i Götene. Ska bli massa kul. Har pysslat hela morgonen.... Har hunnit lite men inte allt...Duschat, torkat hår, plattat hår, satt upp hår... (mkt hår =P) fixat naglarna... blev faktiskt riktigt bra, frågan är om jag var för snabb med naglarna då jag inte fått på mig några strumpbyxor än... men det lär jag märka när strumporna ska på, antingen går det kanon eller så sparkar jag iväg mannen i vrede till lindex så han får stressköpa nya. Sen är det bara lite lunch, smink och kläder kvar... sen är jag redo. Fixade kort och paket igår... paketpucko som jag är så tog det massa timmar att komma på hur det skulle se ut, men det slutade helt ok...


Forshems kyrka, mycket fin tycker jag!



Kortet som jag gjorde till presenten.



Paketet... med egen bröllopsdesign.

Vecka 31!

Rapport av vecka 31.

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut. Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.

Sorksaker!

Niklas har fixat klart sorkens leksakslåda nu och även satt upp hylla o säng i sovrummet... Är medveten om att det är tidigt att sätta upp sängen, men anledningen är den att kattsorken måste vänja sig vid att han inte får bo i den innan lillsorken kommer. Kan säga att det är inte det lättaste... Har motat bort honom några gånger... men ändå snikar han sig dit på natten när vi sover och lämnar små håriga avtryck efter sig.



Finfina lådan/kistan till alla leksakerna.



O fina sängen och hyllan... börjar se ut som ett rum här nu.

Damsittningen i bilder!


Uppdatering!

Ojoj har varit massa dålig på att skriva. Vet inte riktigt vart jag ska börja... men som alltid så är det när man inte skirver som det händer massa. Får väl se om jag kan gå igenom sista veckan.


¤ Var o solduschade två gånger förra veckan. Första blev kanon och andra var helt kass. Såg ut som en zebra på benen så fick jaga runt efter strumpbyxor i flodhäststorlek... insåg att det var inte det lättaste. Hittade tillslut ett par grav. strumpbyxor och undrar nu varför inte alla strumpbyxor ser ut som dem... det var de skönaste strumpbyxorna jag har haft på mig i hela mitt liv. De brukar alltid sitta lite kasst och skava eller ge kontiga kanter i magen... men inte dessa... skulle nästan kunna tänka mig att sova i dem. Detta blev en ny bekantskap som jag absolut inte ska glömma efter att sorken har kommit ut. Love them.

¤ Var på MVC i fredags, Carro var med för att Niklas jobbade och för att hon är en nyfiken jäkel =P. Sorken hade hjärtfrekvens på 134 och magen mätte 28 cm... Bara en halv cm mer än förra gången. Lite besviken men samtidigt bra... då vet jag att det inte är en flodhäst i magen som brås på sin mor. Hade lite dåliga sorkrörelser så fick en tid på förlossningen för kontroll.

¤ Anlände till förlossningen 13:30 i fredags... då var Niklas mes igen... Fick sluta jobba tidigt för att kunna följa med. Men det är ju lika mycket hans sork som min så det tyckte jag absolut han hade rätt till. Vill heller inte åka dit utan honom. Fick iaf göra ett CTG och trycka på en knapp när sorken sparkade... blev några sparkar på 16 min ändå. Inte så konstigt h*n hatar att ha maskiner på magen och gillar inte tryck samt sparkar alltid bara när jag ligger. Så kombinationen av att ligga.. ha CTG kopparna på magen och att de tryckte gjorde den lilla lite extra aktiv... men det är alltid mysigt. Fick sen göra ett u.-ljud kan lova att jag inte fattade mycket av vad jag såg den här gången. Hela sorken fick ju inte plats på bilden samtidigt så man fick lite gissa vad det var för del man kollade på. Men kul ändå. Slutdomen blev iaf att sorken är ett typexempel på hur stor man ska va när man är 30 veckor gammal. Följde kurvan kanonbra och läkaren tyckte inte jag skulle oroa mig för att det är en trött o lugn sork.

¤ Har tänkt i mitt silla sinne att en lugn sork i magen är bra... då blir det ett lugnt barn... dock fick jag veta motsatsen häromdagen... Tydligen så att är de lugna i magen blir de helvilda barn och tvärtom om de är livliga i magen blir de lugna när de kommer ut. SHIT!

¤ Damsittning i lördags. Micca var massa snäll och fixade fin fin frilla. Såg lite ut som barbapapa men vad gör väl det... nån måste ju göra det också. Massa god mat på sittningen... inte lika kul att de försökte ge mig fel mat o sprit hela tiden. Gillade inte heller att alla fulla skulle prata med eller om magen o inte med mig... men nu har jag lärt mig att fulla tillställningar och gravida magar är inget som passar mig.

¤ I söndags blev det spontanlunch med svärisarna på stan och inhandlande av lite bebiskläder. Leif köpte en fin liten dress till sorken som han tycket att h*n ska ha... tackar massa för det. 

¤ Tisdags var vi på försäkringskassan på infomöte ang föräldrapenning osv... vilket jävla pissmöte. Kan inte direkt säga att det överhuvudtaget pratade nått om studenter eller arbetslösa... så vad faan gjorde vi där. Nån human summa av pengar kommer vi iaf inte få... men det viste vi ju redan.

¤ Pluggat mån-ons denna vecka... kortvecka... Carro skulle jobba o jag ska på bröllop. Men fick iaf lite gjort... tror vi =P

¤ Solduschade igen på onsdag em, ser idag åter brun ut... men fortfarande konstigt randig på benen... men vad gör det... hoppar gladeligen i mina gravstrumpbyxor en gång till. 

Det var nog snabbversionen av den här veckan... ska försöka lägga upp lite barbapapa bilder från sittningen också... de kommer. 


Damsittning!

Nu är det snart dags igen...

... årets damsittning! Denna underbara tillställning som man längtar efter nästan hela året och nu är det äntligen dags. Tyvärr får jag inte va så fin som jag vill va... det görs inte så många aftonklänningar till flodhästar tydligen. Får ha en knälång klänning istället... gör lite ont då jag anser att aftonklänning ska va aftonklänning och inget annat. Men vet ju att det är jättemånga som skiter i detta så då kan väl jag också göra det när just för att jag inte har så många alternativ.

Har iaf varit o solduschat precis som jag brukar. Dock blev det inte någon nagelförlängning i år, detta ingick inte i budgeten. Men blir säkert finfina frillan också... för den ska Micca fixa åt mig.

Sittningen är på lördag så jag ska försöka ta lite bilder på hur jag kommer se ut så får vi se om de hamnar här sen.


Pissmänniskor!

Idag när Niklas och jag skulle åka till stan upptäcktes det att någon jävla idiot har snott våran spoiler... och grannens. De hade bänt bort dem och slitit. Så nu måste det skaffas en ny spoiler, lacka om, bytas båda baker övre lampraderna. Pissfolk... sluta förstöra o sno andras grejer skaffa egna.

Som om inte detta räckte så har vi även insett att det finns pissigt myndighetsfolk också. A-kassan har bytt regler. Så om Niklas skulle jobba en dag under en vecka så kan han inte få ut någon a-kassa för de andra dagarna, då detta räknas som ett deltidsjobb... Hur faaaaan ska man kunna gå runt då? Kan ju inte leva på en dags arbete.. då är det ju bättre att skita i o jobba helt eller jobba svart.. ska det verkligen va så? Skit är vad det är. Pissiga jävla regering.

Nee bitter är vad man blir.

Vecka 30!

Rapport av vecka 30.

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.



Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Imon blir det nytt besök på MVC, Niklas kan inte följa med denna gång heller så har lovat Carro att hon ska få följa med... så ny är hon lycklig också. Blir nog bara väga o mäta som vanligt. Får komma rapport om detta imon.

Vecka 29!

Rapport av vecka 29.

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

Sista träffen med familjegruppen har varit... så nu ska man kunna allt =P
Tyvärr kan jag inte säga att jag lärde känna nån. Men det finns ju fortfarande lite hopp. Börjar känna sorkens vakentider mer regelbundet nu. Det sägs att sorken kommer ha samma vakenmönster när h*n kommer ut. Så vid 10, efter lunch och en stund alldeless för sent på kvällen är ställen då h*n definitivt kommer vara vaken sen... Så lite förberädd iaf.


Shopping!

Har varit en sväng i Jönköping idag. Blev en sväng på 1klass och sen IKEA och A6. Vi var massa effektiva och var nästan hemma innan vi åkt här ifrån. Men lite saker fick vi med iaf.


Sammanlagt blev det:
  • Massa gröna gejer...
  • Ett duschdrapperi... grönt så klart.
  • Täcke och kudde till spjälsängen.
  • Lakan till spjälsängen... med grodor och flodhästar... båda gröna.
  • Finfina randiga filtar fick man till det ena lakansättet.
  • Ett tyg i samma färg som flodhästlakanen.
  • Underlakan - dra-på-lakan... gröna och vita.
  • Plädar till sofforna... gröna.
  • Nattlampa som ser ut som ett spöke (Niklas är helt kär i denna)
  • Ett ganska fult men bra bord till ballkongen.
  • Kräklappar, kan man aldrig ha för många.
  • En skötväska som var kanonfin och till bra pris.
  • Ett par rocker byxor till sorken vita med prickar med texten "Rock star" på rumpan.
  • Servetter till oss
  • Servetter till svärisarna
  • En tvättkorg till Therese
  • Fotkräm
  • Skavsårsplåster
  • Tacobuffe till lunch
  • 2 glasskulor... hjortron och mango

Det var nog allt. Kom hem helt slut. Lyckades dock att få upp alla sakerna ur kassarna och plocka iordning lite här hemma innan kraften försvann helt. Vill så gärna gå ut i solen och sätta mig en stund. Men det får nog va för idag... orkar knappt ändra sittposition. Men har ju fått lite gjort idag iaf.



Bloppis!

Sara har startat en bloppis på sin blogg, alltså en blogg-loppis. Tänkte att jag skulle knö mig in på ett hörn så att man kunde få lite saker sålda...  just nu har jag bidragit med lite matskålar till doggysarna i världen... så är ni intresserade så kan ni köpa dem där eller kanske nått annat till lilla hunden...



4 år!

Jag o Lottie är hemma hos Jonathan. Lördagkvällen börjar bli sen, parfymen osar från alla håll och fyllan börjar runda av fötterna. Daniel är också där. Han pratar med nån lumparpolare i telefonen. Lottie rycker telefonen ur Daniels hand och inleder ett samtal med personen i andra änden... "Hej! Har du stor snopp!"
Tror inte hon får nått direkt svar och intresset för att prata i telefon avtar ganska snabbt för att återgå till att pussa läppstift på Jonathans nyinköpta hallspegel. Nånstans i all dimma och spegelpussar bestäms det att denne man vars penis vi inte vet storleken på skulle behöva komma och festa med oss. Han är dock långt bort och lovar att överväga att komma nästkommande helg.

Det ringer på dörren. Jag är relativt nyinflyttad i min lilla lägenhet på Justeliusgatan. Har köpt en helvetesbokhylla på Jysk, som är helt omöjlig att få ihop om man inte är flera som hjälps åt. Har försökt själv ett tjugotal gånger med att få ihop den utan att lyckas. Ringde Daniel och bad om hjälp, eftersom jag viste att han skulle i till stan. Så nu står han där i hallen tillsammans med en kille som presenterar sig med namnet Niklas. Ett svagt minne säger att jag kanske har pratat med denna människa eller kanske borde veta hur stor snopp han har. 
Fick iaf hjälp av hanarna att sätta ihop helveteshyllan... som de också ganska snabbt började hata. De skulle iväg på nått grejs så besöket blev inte så jättelångt. Kollade en extra gång på denna nya bekantskap och tyckte nog att han va lite konstig. Men herrejösses... det är ju alla lumpare =P
Senare på kvällen samlades alla åter igen hemma hos Jonathan, precis som bestämt veckan innan. Jag har lovat mig själv att hålla alkoholen borta då föregående helg var en av många på sista tiden som varit väldigt luddiga.  Men alla andra luktar friskt på glöggen och inte långt borta är de runda fotsulorna. Det sjungs singstar och Daniels ögon börjar korsas så mycket att snuset hamnar på Jonathans nyiköpta matta istället för i truten. Jag sitter vid barbordet.... behöver jag säga att det är nyiköpt?... Niklas och Roger gör mig sällskap... Har ingen aning om vad vi pratar om, men det bestäms att argaleken är nästa punkt på schemat. Roger filmar och Anna och Niklas stirrar... och stirrar ... och stirrar... och kysser. Fastnar i varandras läppar och sen den dagen har vi aldrig släppt taget om varandra.

Idag är det 4 år sedan den dagen inträffade. Kommer fortfarande ihåg den väl. Kanske inte trodde då att det skulle ha en så lång fortsättning på en kyss. Men det är det bästa som har hänt mig. Måste få tag på Rogers film nån dag. Kanske till den dagen vi gifter oss, skulle ju passa.



Älskar dig över allt annat och känner en enorm lycka över att du är min!

blogg.forr.se


Vecka 28!

Rapport av vecka 28.

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om.

Känns helt knasigt. Tiden går massa fort... samtidigt som det känns som det är hur länge som helst kvar. Men kul är det iaf. Längtat massa massa.


Du är antagligen sjuksköterska om...

  • Du har fått en rynka mellan ögonbrynen av att ha försökt låta bli att andas in de olika mänskliga dofterna du stött på genom åren.
  • Din urinblåsa har en kapacitet som tre andra personer tillsammans.
  • Du nånsin haft en patient med näsring, en ögonbrynsring samt tolv öronringar som sagt: "Jag är stickrädd."
  • Dina fötter är något större och något tjockare än Fred Flintas.
  • Ditt immunförsvar är så välutvecklat att det vid ett par tillfällen dödat getingar i din trädgård.
  • Du tycker att du haft en rejäl lunchrast när du hunnit ta en kopp kaffe och sedan faktiskt hunnit dricka upp den innan den kallnat.
  • Du misstror 90 % av det du hör och 75 % av det du ser.
  • Du har dina lediga helger planerade ett år i förväg.
  • Du säger till dig själv "Vilka härliga vener" när du möter en fullständigt okänd människa i affären.
  • Du har blivit utsatt för så mycket röntgenstrålar att du ser det som ett preventivmedel.
  • Du blir helt förstummad när du ser nån som faktiskt håller för munnen när han hostar.
  • Du nånsin varit tvungen att lämna en patient innan du börjar skratta hejdlöst.
  • Du ansr att joursystemet är en satanistkomplott.
  • Du anser att biljetterna till skoldansen skulle berättiga till gratis magpumpning.
  • Du tycker att "Vaken och korkad" är ett passande val för beskrivning av en patients mentala status.
  • Du planerar middagsmaten när du håller på med en magpumpning.
  • Din uppfattning om perfekt timing är när det kommer ett akutlarm just när du slutat ditt skift.

RSS 2.0