Vecka 23!

Rapport av vecka 23!

Du är på dag 162 av 280. (57,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Det bästa just nu är att jag inte har kräkts och kännt stress någon morgon denna vecka när jag varit tvungen att gå upp tidigt. Knasigt är att jag börjar känna krämpor på de mest konstiga ställen.


Trött!

Jisses... praktiken tar all kraft... kan inte säga att jag är så motiverad att blogga just nu. Men iaf... praktiken verkar väldigt bra. Trött som sagt men så är det när man inte är van vid tiderna... så är det nog när man är van vid tiderna också :P

Just nu gör jag allt för att inte somna i soffan. Insåg att jag absolut inte kan lägga mig ned, då går ögonen igen.. Men sitter o kollar på tv... längtar till 21 för då tror jag det är tillåtet att sova.

Imon ska både Niklas och jag upp och iväg till kl 7. Han har ÄNTLIGEN fått en dag på flyttningsbyrån, hoppas att det blir fler dagar. Han vill ju jobba.

Nee nu orkar jag inte skriva mer. Intar standby läge igen i väntan på kl 21 som sagt... och självklart ska det hinnas med intag av en semla innan dess... är ju fettisdagen o allt... då bara måste man ju (som jag inte ätit nån innan).

Blubbisar!

Nu har jag hittat dem. Carro säger alltid "blubb blubb" och nu vet jag hur han ser ut. Fick en Pandurokatalog för några dagar sen.. och där fanns han. Junior Blubbisar heter de... precis så som en blubb ska se ut =)




Är så nöjd med att äntligen veta hur de ser ut. I love them. Som att se en heffaklump för första gången... Lycka!

Män som hatar kvinnor

Boken...eller kanske ska säga böckerna... hela trilogin är fantastiskt bra. Och nu äntligen kommer första filmen. Håller tummarna för att den ska va kanon. Har precis köpt två biljetter till den på Bio på söndag. Ska bli massa kul att se den. Blir jag och bror som ska gå. Va tur att jag kom på det idag vill jag lova för det var inte många platser kvar.

Ska bli riktigt kul. Längtar redan efter den mindre sköna känslan man får i häcken efter ett tag på bio...

Feaces fekalier och bajs!

Jisses. Det är inte lätt att va gravid och kanske lite sjuk. Allt blir så difust. Vad beror på grav o vad är inte normalt?
Har kittfärgade tömningar... tänke att det va lite konstigt... Carro tänkte att det lät massa farligt. Ringde svr och det gav inte mycket... Kändes lite svårt att svara på hennes frågor. "Har du ont i magen?" Ja alltid sen jag blev gravid. "Mår du illa?" Ja som sagt kräks ju fortfarande. Så vad ska hon säga. Men tänkte lite till... hur vet man att jag mår illa o har ont i magen för att jag är gravid... kanske är nått helt annat. Knas

Ringde systeryster... hon tyckte jag skulle kolla på VåC om jag har celiaki... Hmmm vill man ju inte... räcker väl med en sån tok i familjen.
Hennes kompis Fia röstade på magvirus... tydligen nått som går på hennes kids dagis... de bajsar också beiget.

Får ta o ringa MVC imon o se vad de säger... Hoppas bara att man är lite bättre i magen imon... vill ju kunna gå till praktiken utan att behöva ursäkta toabesök stup i kvarten.

Det löser sig alltid. Hoppas bara att det inte är nått seriöst... kanske bara va slut på färg i magen... kanske kommer leverans på ny under dagen. *håller tummarna*

Tentalördag

Vaknade kl 6.30 i morse o önskade att nån skulle säga att jag tagit fel på dag. Men det hade jag inte. Gick upp 20 minuter senare och tänkte att jag skulle ta det lugnt så jag skulle kunna äta frukost i lugn o ro inför tentan. Kläde på mig, åt frukost och satt o slöa lite i soffan innan det var dags att åka. Mannen lovade att köra mig så vi gick ut till bilen och Niklas skrapade rutor... Då tyckte min mage att det var dags för att göra dagen lite kämpigare än vad den redan var. Kräktes upp hela frukosten i en fin snöbeklädd buske. Vart enda liten smula bröd skulle upp. Faaan! Så det vara bara att åka till tentan med tom mage och tuggummi som tandkrämssubstitut. Var inget bra utgångsläge. Blir alltid toktrött när jag inte har nån mat i magen. Skrev iaf tentan med skrikande mage och hängande trötthet. Tror faktiskt att den gick bra... men det gjorde jag ju förra gången också så man vet ju inte.

Efter tentan så blev det frukost på Rådhuset, ÄNTLIGEN MAT! Orkade knappt tugga i mig min macka men ned kom den. Sen blev det bussen hem och slänga mig i sängen. Häär är jag nu... 3 timmar senare vaknat, känns som jag fortfarande sover, pratat med svärfar och bestämt en middagsdejt med honom och svärmor i Hjoet ikväll. Så nu är det dags att ta sig samman och vakna lite.


Fredag den 20 februari 2009

Idag är ingen snabb dag. Ska plugga hela dagen är det tänkt. Tänkte att jag skulle gå upp i tid och sätta mig och plugga, så skulle jag slippa sitta sent ikväll. Kom upp typ 10 det vill säga inte alls tidigt. Käka segfrukost, kolla på tv, prata med Micca massa länge... som för övrigt bjöd mig på tjejkväll framöver, man tackar man tackar. Sen pratade jag med mor. Sen så va kl helt plötsigt 12 och inte mycket hade hänt. Men satte mig iaf med alla gamla tentor och läste och begrundade. Blir så jäkla trött på tanten som rätta för hon verkar själv inte ha ett enda rätt i huvudet. Men får hoppas på att jag fattar någorlunda vad det är hon vill ha den här gången så jag kanske kan klara ett G för jag orkar inte göra den igen. Nu har jag gått igenom hela tentan och har lite paus. Ska snart sätta mig o kolla igenom dem igen. Men kan inte påstå att jag längtar. Längtar desto mer till att mannen ska komma hem med semlorna som jag har beställt. Han skulle ut på långpromenad o fixa semlor på vägen tillbaka... Känner att det skulle sitta fint med en semla för att sedan gå in i tentadimman igen. Men det verkar som han dröjer.

Nehe får väl avvakta semlan o ta tentadimman direkt. Håll tummarna för mig imon så tentan går bra.

Vecka 22!

Rapport av vecka 22.

Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g. Skelettet syns på röntgen.

Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken. Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden. Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.

Det bästa just nu är att jag börjar känna rörelser mer. Det jobbigaste är nog att jag har ganska ont i magen hela tiden och tyvärr blir det lite värre när sorken sparkar. Har ganska bra ork och kräks inte så mycket, det känns skönt. Börjar känna att jag blir mer o mer rörelsehindrad, får sämre balans och svårt att sitta och ligga som jag vill men som sagt är det inget stort problem än.


Plugg plugg plugg!

Nu har jag suttit hela dagen och pluggat inför min omtenta som är på lördag. Känner mig inte ett dugg klokare för det. Känns lite smått jobbigt. Men det ska nog gå ändå. Hoppas det iaf. Var inte så långt ifrån sist så har nog snappat upp vad det var som saknades och kan nog fixa det.

Känns lite mycket och stressigt med plugg just nu. Opponering imon, som jag inte har läst massa till... jo har läst det jag ska opponera på men inte mitt egna så mycket, men det löser sig. Sen ska jag tenta plugga igen på fredag för att tenta på lördag. Sen måste jag plugga hjärtsjukdomar, farmaka och lkmräkning på söndag för praktiken börjar på måndag och då ska det förhoppningsvis sitta lite om dessa ämnen i hjärnan. Vill ju inte stå på praktiken helt bortkommen och inte kunna räkna dropptakt eller veta symtom på hjärtinsuff. Skulle nog inte påverka mina betyg något bra.

Har föröverigt inte fått några papper från praktiken än. Mycket dåligt. De skulle komma förra veckan. Igår ringde jag och eftersökte dem och då var det ingen inblandad där och ingen som direkt kunde svara på vart papprena var. Fick idag ett samtal av en kvinna som jag förmodar är min handledare men det sa hon inte, tydligen så har det blivit missförståd då hon varit sjuk. Hon trodde att huvudhandledaren skulle skicka ut alla papper medan huvudhandledaren trodde att handledaren skulle göra det. Strul strul strul. Hon sa att hon skulle maila över all info eller posta det om mailen inte skulle funka eller vad hon babbla om. Mail har jag iaf inte fått nått heller... så imon får jag vänta på posten annar är det nog dags att ringa igen.. Kan ju va skönt att iaf ha en arbetsdag på sig att ringa o ställa frågor om det skulle vara nått i brevet jag inte förstår.

Men men håller tummarna för att morgondagen blir bra. Att vi inte blir sågade på opponeringen, att vi gör en kanon opponering och att jag får brev från KSS... Ja ska väl inte va så svårt.


Inga Tyra Mail, men dock Pampers Mail!

Haha fasen va konstigt. Man är gravid... eller jag är gravid men det har nog inte riktigt gått in än. Visst man samlar saker som en liten sakletare och byggerbo som en tok. Samtidigt går man av nån konstig anledning runt o klappar lite glatt på magen och ler för sig själv. Har ju varit på ultraljud och tittat på den lilla sorken och det lilla hjärtat som slår så fint. Men ändå är det mycket svårt att få in helt vad det handlar om. O visst fattar också att man inte kan få in det helt... kan ju inte veta hur det blir förens sorken finns där i våra armar... men man kan ju försöka få in så mycket som möjligt för att förbereda sig.

Det roliga är iaf att mitt i allt detta snurrande i hjärnan ploppar det upp små mail i min inbox. O den lilla hotmailen är ju så snäll så det poppar upp en liten ruta varje gång man får ett nytt mail. Brukar bara kolla lite fort och tänka jaja när jag ser dem... men helt plötsligt har det börjat dyka upp mail från nya ställen. *Popp* "Du har fått mail från Pampers" Jaja tänker jag... eller va... vadå?... pampers...till mig... vafö? ... jaha jaja. Så blir det varje gång, hehe... lika kul varje gång. Kanske ska använda det som ett mått på att jag är någorlunda redo... när jag inte längre tänker VA? när jag får mail från sånna företag utan istället "O va bra, finns säkert bra tips o rabatter i mailet" då kanske jag är redo för sorken att komma. =P

Får ta och lägga lite mer energi på den här tanken... Men nu ska jag läsa mitt mail från Pampers!
 

Skitnatt!

Sover sämre och sämre nu för varje natt som går. Fattar inte varför. Somnar som en gris vid 23 tiden och vaknar kl 4-5 och är alltid snorig eller kissnödig. Trött som en tok går jag på toa o snyter o kissar, tänker att snart är jag tillbaka i sängen. Men så fort jag ligger i sängen igen är jag klarvaken. Inte en chans att somna om. Hur faan gör man då? Nu är det väl inte så farligt för jag har ju ingen skola så jag kan ju ligga vaken till 7-8 och sen sova till 10 iaf... Men från näste vecka ska jag ju gå upp kl 6 och då måste jag sova bra innan det för att ha en chans att orka med en hel dag på praktik innan jag ska sova igen. Fasen den här praktiken gör mig bara mer och mer nervös... vill göra så bra ifrån mig men känner att jag inte har all kunskap och energi som jag önskar. Kanske är därför jag sover dåligt också. Jaja det löser sig säkert... brukar se ut som en disktrasa när jag kommer hem från praktik så då kommer jag säkert kunna sova en hel natt. Men just nu känns det surt iaf.

Tuesday throw up!

Har startat en en ny trend tydligen. Kräk en gång i veckan och för att göra det lite mer exakt så kräk varje tisdag. Fattar inte varför. Mår ju kanon nu och inte illamående nått. Det känns som ett helt nytt kräkavsnitt... inte alls som det var förut. Nu kommer det helt oförberätt. Blir lika rädd och ledsen varje gång (oki är bara två gånger än så länge men ändå).

Vill ju slippa kräket nu. Kan jag bara inte få äta frukost som jag vill och som jag behöver. Blir lite nervös samtidigt när jag vet att jag ska ut på praktik nästa vecka... då kan jag verkligen inte kräka mer... hinner inte, orkar inte och blir ju påverkad hela dagen. Vill inte att mina betyg ska bli påverkade. Men det löser sig förhoppningsvis. Nångång måste jag ju sluta kräka.

Jaja om nån vill joina min lilla Tuesday throw up! klubb så är ni mycket välkomna =P

Niklas första =)

Igår när vi gick och la oss, Niklas skulle lösa sudoku och jag låg och läste min lilla bok. Sorken hade nog fest eller nått för kände h*n i magen hela tiden. Tänkte att det nog inte skulle kännas på utsidan men det var ju värt ett försök. Fick mig en liten spark på handen. Skyndade massa, snodde Niklas hand o la den på magen.... helt stilla va det. Men vi gav inte upp... la mig raklång och fortsatte läsa... Då fick sorken ny kraft på sin lilla fest och Niklas fick känna sina två första sparkar. Massa roligt. Vet dock inte om Niklas va så exalterad som jag var... Han var nog bara chockad. Lite tråkigt, men vi får göra ett nytt försök ikväll om det är fest idag med, brukar kännas mest när jag går och lägger mig.

Weiii ett steg framåt iaf. Sparkar på riktigt!

Asgarv

Måste bara skriva in detta roliga stycke ur boken "Från A till Bebis" , av Ann Söderlund och Hannah Rosander (nu vill min skadade hjärna göra en referens enligt APA på detta, men nee det ska jag inte alls det). Iaf läser boken och kan säga att alla som ska ha barn måste bara läsa den och alla som inte ska ha barn kan också läsa den bara för att den är så hysteriskt rolig.


Sjunker på VAS

Nu verkar inget funka som jag vill. Så nu tänker jag ge upp med alla mina försök att fixa nått vettigt i den här jäkla bloggen. ¨Får vänta på att experten kommer och hjälper mig. Har blivit så irriterad på att det inte funkar som jag vill så nu VASar jag nog bara 6... skit också.

Jaja nya tag en annan dag.

Kärlek!


Flashback!

Kommer ni ihåg när man var yngre. Oki låter som man är tant när man säger så men iaf. Har många gånger funderat på hur jag överlevde när jag var 18 år, ingen vettig inkomst och egen lägenhet. Vad åt jag? hur betalade jag mina räkningar? Vart fick jag pengar ifrån? och framför allt va var det för konstig kotte som gav en lägenhet till en festande 18-åring?

Idag har jag fått en flashback på en av de punkterna. Skulle efter den inte så plågsamma duschen äta lite lunch. Ställde mig som man alltid gör och stirrade in i skafferiet. Kände ingen ork till att börja tina grejer i frysen och visste att kylen var väldigt tom, så skafferiet var min enda utväg. Tänkte att nån lite "mindre god" pulversoppa kan man alltid hitta där inne. Men blev riktigt besviken när jag insåg att jag inte ens kunde skrapa fram det. Då uppenbarade sig den lilla påsen framför mina ögon. Tänkte att det går ju inte... inte kan man väl.. Men jooo det gick. Tog ut det lilla nudelpaketet ur skafferiet och kokade de avanserade 5 dl vatten som ska tillsättas.

Stod där och tänkte tillbaka på när nudlar var huvudrätten på veckan. (Alltså... löst punkten... Vad åt jag? och punkten Hur gick det runt?) Kommer ihåg hur Lottie och jag stod där med lilla kastrullen och koka vatten... nån vidare disk blev det ju inte heller... kunde ju äta ur kastrullen och allt som behövdes var en gaffel. Det var tider det. 

Nu kändes nudlarna mer som nått straff för att jag var för lat att laga mat. Å hjärnan drömde lite om goda nudlar från Thai House. Men ned slank de iaf... smakade inte för mycket kan jag inte påstå, men nån nytta gjorde de. Blev ju både mätt och fick en rolig flashback.


Underbara Carro...

... skickade ett meddelande på MSN och bifogade vårat x-jobb. Hade döp det till Weii så jag fattade inte riktigt vad det var. Men kom till slut fram till att hon har finslipat alla texter, fixat typsnitt och allt annat bajs som ska va korrekt för att det ska bli godkänt. Så nu ska jag bara kolla igenom arbetet en sista gång och sen är det tydligen klart... Känns hur skönt som helst.

Skulle egentligen träffas imon och fixa det sista. Carro ska jobba inatt så vi bestämde att vi skulle ses efter kl 12 imon och fixa... Visste ju att hon skulle va knalltrött och sur men tänkte att man alltid kan behöva lite extra pengar så det är klart att hon ska jobba. Men nu innebär ju denna duktiga insats att vi inte behöver träffas imon. Behöver inte ringa och väcka henne och bli mordhotad. Detta känns helt kanon.

Och för att göra det hela ännu lite bättre så slipper jag ju tenta plugga idag om vi inte ska ses imon. För då kan jag sitta hela dagen imon och faktiskt ha den slappardagen som jag längtat efter såååå idag. Kan inte bli mer nöjd än så.

Mannen är på hockey och jag ska bara va helt själv o mysa. Oki ska tvinga in mig i duschen... vilket alla som känner mig vet är en hemsk upplevelse för mig...men sen blir det mer mys. Och ikväll när jag tröttnat på ensamheten kommer Terror och ska äta och kolla på Beck med mig. Massa nöjd helt enkelt. VASar 8 kanske t.o.m. 9 på nöjdhetsskalan. 

Bloggfix

Håller på att fixa med bloggen massa fram och tillbaka... men jag kan inte tro att ni ser nån skillnad för jag kan lova att tankeprocessen går inte allt för fort... Men nu tror jag iaf att det finns en idé. Får se om den blir verklighet inom en snar framtid. Kan ju inte påstå att jag är så haj på att designa... då jag vill ha snyggt o stilrent men kan aldrig hålla mig borta från alla glada färger så det blir aldrig som jag vill.

Men nu ska det försökas iaf. Så håll tummarna för att det blir som jag vill.


Vecka 21!

Här är vi nu! Rapport av vecka 21.

Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 24 jun 2009
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött- om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.

Det jag saknar mest just nu av saker jag kunde göra innan jag var gravid är nog att äta ädelost och dricka vin.
Det jag längtar mest efter är när man får pyssla iordning hela hemmet och göra sig redo för bb (förutom när sorken kommer).
Har inte så mycket krämpor just nu. Känns som en liten fisk som spratlar i magen och jag längtar massa efter riktiga sparkar. Hoppas massa på att kräkperioden är över nu, som jag tidigare nämt, för när jag inte kräks är energin och humöret mycket bättre.


Inköp!

Har köpt en babysele på blocket som hämtades idag. Den va kanonfin och massa trevligt folk som sålde den. Känns skönt att stryka även den från listan med saker som man måste ha innan sorken kommer.

Niklas var och hämtade den och när jag kom hem var vi naturligtvis tvungna att prova den. Hade ingen docka tyvärr och niklas var lite för stor för att få plats... och då kom den briljanta idén in i huvudet... Ta kattsorken och prova på honom... Hade tänkt att han skulle uppleva detta som en gräslig tortyr men jisses va fel jag hade. Större bebis får man ju leta efter och aldrig har jag sett nån som trivs så bra i en sele. Men kanske inte ska vara så förvånad med tanke på hans vagnfetish. Självklart var vi tvungna att föreviga detta tillfälle med ett kort, så här kommer det:


Alla schärtans dag... del 2

Har fått lite kommentarer. En utskällning av mamma...ojoj. Va inte menat att säga att jag inte tror att jag han älskar mig för det vet jag att han gör över allt annat. Men ville bara komma fram till att det är en dag man ska ge till nån annan och vem ska då ge och vem ska ta emot när man dåde vill ge men ha det på ett annat sätt själv... Jaja

Även lilla Carro kommenterade... blev alderless tårögd.. skyller lite på hormonen =P Låter massa mysigt det hon skriver. Ska verkligen överväga dem här planen. 

Älskar ju honom över allt annat och det enda som betyder nått är att han vet hur mycket han betyder för mig, skit sak samma helt enkelt om alla schärtans blir hemma eller på en restaurang.  

Snart...

...ska jag åka hemifrån. Ta bussen hela vägen ned till Hallonet och sedan traska till Kryddan. Blir taco buffé med Carro, Karin och Fluff... Längtar massa och magen är hur hungrig som helst. Men jisses vad gott det ska bli med lite mat.

Alla schärtans dag!

Alla hjärtans dag som sagt. Dagen med stor prestationsångest och den närmar sig med stormsteg. Men det är här mina tankar flyger åt olika håll. Det kanske inte behöver va så mycket perstation, egentligen är det ju bara en dag där man ska tycka lite extra mycket om de man håller kär och faktiskt visa det lite mer än annars. Förhoppningsvis visar man sin kärlek till nära och kära jämt... men alla kanske inte gör det och då är det en bra dag. Det är även en bra dag för alla überromantiska jäklar som jag som vill fixa o dona och skulle kunna lägga ned en hel lön på denna dagen.

Men hur som hur så ger den  mig prestationsångest för jag vill att allt ska va så himla bra och romantiskt. Har insett att det inte är mitt fel att jag tycker så, trodde att det hade med mina höga krav och kontrollbehov att göra men så är det inte. Det handlar helt enkelt om min uppväxt. För min helt underbara pappa är av det gamla gardet och då gjorde man inte romantiska saker för att man va tvungen på alla hjärtans dag utan det var en del i vardagen. Det har jag växt upp med, fina blommor på bordet till mamma emellanåt, romantiska middagar med massa själ i och fina kärleksfulla födelsedagsfrukostar på sängen... Det är så jag har haft det och det är så jag vill ha det. Men mannen har inte samma bakgrund.

Och om man då har olika syn på vad som är romantiskt och mysigt hur gör man då en alla hjärtans dag där båda får ha precis så mysigt som man själv tänker att den dagen ska vara? Jag vill ha det lilla extra med romantisk middag på restaurang och fina blommor, medans han vill ha mysig hemma kväll med god romantisk middag bara vi två. Men hur gör man, hur löser man sina huvudbry? Jag fattar det iaf inte och därför är prestationsångesten åter igen på topp och alla hjärtans dag har blivit alla schärtans dag!

Såld

Fortsatte titta lite på olika konstsätt. Hittade denna man som också är helt grym. Massa roligt att titta på.






 En till liten filma av samma man!



Helt otroligt!

Denna kvinna är nog min nya idol. Vilken fantasi och vilken känsla... kan sitta och titta hur länge som helst. Denna kvinna skapar konst i sand. (Tack Carro för att du fick mig att kolla på detta.) Bara titta och njut!



Gör konst i sand - Av Ilana Yahav- www.sandfantasy.com

X-jobb

Nu känns det äntligen som det börjar gå framåt gällande vårt x-jobb, dock inte det om penisar tyvärr. Fick ge upp den tanken och ta tag i det riktiga x-jobbet. Känner att jag har omvårdnadsteori och kvalitativa metoder upp över öronen. Men än så länge så är det ganska kul. Skulle kännas ännu bättre om alla böcker man ville ha skulle ramla ned i handen på en, men men snälla bibblamannen är bra hjälp iaf.

Imon blir det paus i x-jobb för min del, Carro säger att jag ska plugga tenta. Så jag får väl göra som tant säger och plugga tenta så får hon fortsätta med människovärlden och omvårdnadsteorier.

Men nu är jag äntligen hemma efter ytterligare en dag i iskalla Göta. Så nu blir det jäs och päs och inget vettigt.

Snubbla på mållinjen.. =(

Hade bestämt mig för att vara lite extra glad imon och fira lite då jag har klarat två (2) kräkfria veckor. Inte för att jag tänkte ha stora kalaset... men ändå kanske våga hoppas på att det är som mamma påstår, att jag har gått förbi kräkstadiet och in i nått mycket gladare.

Men inte får man vara glad allt för länge... idag endast en dag från målet... endast en enda liten sketen dag... så kräktes jag. Kände mig så jäkla besviken och ledsen. VIlle verkligen tro att mamma hade rätt. Att jag skulle få va glad nu och slippa tänka på hur och var och när jag ska lyckas få i mig en frukost nummer 2. Skit piss och bajs helt enkelt... Visst det kanske bara va denna gången, som en sista påminnelse om vad jag nu slipper... men det kan man väl inte veta... och ska det verkligen vara nödvändigt att påminna om något som har varit så jobbigt. Nää nu tänker jag vara bitter hela dagen bara för det. Dumma kräk!!


Kåldolmar

Hör och häpna, men idag har jag för första gången någonsin ätit kåldolmar... TVÅ (2) stycken t.o.m.
Carro lovordade dessa illaluktande korvar väldigt mycket och då det inte fanns något vettigt alternativ tänkte jag att lite kåldolmar kan man säkert inte dö av. Till min förvåning smakade det helt ok, kan inte säga som Carro dock som skulle kunna äta det varje dag, men jag kan absolut tänka mig att äta det igen. Så nu är jag en maträtt rikare... känns mycket bra.

Fetish?

Jag har börjat att fundera om min katt har en fetish för vagnar... När vi fick hem våran barnvagn så var han snabb som vinden att lägga sig i korgen under och mysa... tänkte att "jaja det gör väl inget om han vill kolla lite bara denna gång". Men det blev inte så. Har haft framme vagnen två gånger till, en för att visa svärisarna och en när Maria ville ta sig en titt.... Båda dessa gångerna har kattfaan kommit som ett spjut och direkt hoppat in i korgen. Måste ju va nått seriöst fel på honom. Han hoppade inte ens ur när vi körde runt vagnen tjugovarv för att han skulle tycka att det var läskigt. En av gångerna tog vi ur honom när vi skulle fälla ihop den och då försökte han skynda sig tillbaka in i korgen så att han höll på att bli mos när vi vek ihop allt. Snacka om mental störning. Får nog skicka honom till hjärnskrynklare eller nått... på avgiftning kanske. Kan inte va bra att vara så besatt av något. Kommer ju sluta med att man en  stressad dag tar fram vagnen sätter i sorken och går hemifrån utan att kolla i korgen... så kommer man få med sig en katt ut som absolut inte ska vara ute o ränna. Skitans, känner redan nu att det är jag som kommer gå ut med vagnen den dagen.


Läslusen

Jisses, pratade percis med Maria om att hon har lånat massa böcker som hon ska läsa... Kände direkt hur det började dra i läsnerven... Vill sätta mig och bara plöja igenom bok efter bok. Men tyvärr tillåts inte det just nu. Kan inte sluta läsa när jag väl börjat, och skulle jag ta fram en bok nu skulle det innebära att skolarbetet skulle få läggas åt sidan och det går absolut inte.

Men jag ser planen framför mig. En brassestol i skuggan i början på sommaren. Bara jag, min feta mage och en massa böcker... så får planen se ut. Hoppas sorken stannar där inne tills planerat så att jag får ha lite lugn efter skolan innan mammaarbetet börjar. För sen kan jag knappast tro att jag ens hinner läsa reklamen utan att skynda lite.


Fredagen...

... var ganska lugn och skön. Skulle plugga duktigt i Göta fram till 15.. sket sig redan när jag kom dit då min dator hade låst hela Office.... så det blev istället att läsa artiklar och spara utdrag i Wordpad... kändes massa jobbigt. Gick iaf sakta framåt. Blev långpaus vid lunch och slösnack med Evelina... och avslutade plugget vid lite efter 14, så kan inte skryta med att aktiviteten var på topp tyvärr.

Sen blev det hem och slöa massa i soffan, fram på kvällen när vi insåg att vi skulle lagat mat för en timmesen blev det utflyckt. Hämtade bror, godis från Sigges och pizza/sallad hos Slayman. Maten intogs under tittande på inspelat "Årets kock" och helt plötsigt kändes salladen inte så himla rolig av nån konstig anledning. =P

Sen blev det "På spåret", kände hur vuxenpoängen ramlade på oss när vi satt där och gissade städer och olika grejjer. Till detta blev det intag av Siggegodis så magen höll på att gå i strejk, åtminstone på mig o bror... Niklas åt upp allt sitt godis på 2 sekunder och skulle säkert fått ned mer.

Sen låg vi där tills klockan va mitt i natten och slötittade tv med värkande magar... och helt plötsligt så är det lördag. Frukosten har blivit färdigtuggad. Jag planerar inför kvällens lekande med kompisar och barnen leker med den &%#(= datorn som har gått i kras.

Produktiv som en myra!

Jisses va jag har grejjat idag och ändå känns det som jag inte har gjort nått. En väldigt bra känsla måste jag säga.
Idag har jag hunnit med:

¤ 2 seminarier
¤ 1 Thailunch... dock stresstuggad
¤ Köpt bola
¤ Hämtat paket på posten
¤ Målat monster och bokstäver
¤ Haft svärisarna på besök
¤ Lagat middag
¤ Blogga 4 ggr... än så länge.
¤ och nu har jag även bakat hallongrottor.. Luktar som en dröm i hela lägenheten.



Så nu tänker jag bara rasa ned i soffan med en hög hallongrottor och mjölk och titta på Årets kock eller Criminal minds... svårt att välja.... blev nu lite ledsen när jag insåg att båda börjar kl 21.. det är ju massa länge kvar. Suck! får titta på nått tråkigt tills dess... eller baka nått mer =)

Monster!

Nu har jag pysslat lite. Fick mina små monster och bokstäver på posten idag. Så har suttit en stund och målat alla små bitarna. Det kommer bli så hilma bra det här när det är klart =) Ska måla om en brudkista och sätta fast bokstäver och monster på. Får försöka komma ihåg att ta en bild när allt är klart också så man kan se


Galaktosemi

Har äntligen fått svar på våra blodprover som vi tog i början på hösten... De måste ha jobbat i ultrarapid för att ta så lång tid på sig som det tagit. Men tydligen har proverna först varit på semester i Göteborg och sedan vidare til Uppsala innan de förmådde sig att komma tillbaka hit. Dock har de inte kommit tillbaka hit än, men ett telefonsamtal om att de är på väg häråt har iaf kommit.

Ingen av oss var iaf bärare av genen, kanske inte trodde så mycket på att vi skulle va det heller, men nu vet man och det känns skönt. Så nu kan vi skaffa barn på löpande band utan att vara rädda för att nån skulle bli drabbade av det iaf. =P

Bola!

Idag har jag köpt en bola.... och vad är det då?


"Den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida.
Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett
speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen
kan barnet höra ljudet.

Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och
känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och
efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det. "





Jag vet inte om det funkar... men jag tycker att de är ganska fina så en sån fick det bli. Sen kan jag inte tro att jag kommer använda den jämt jämt jämt... och inte efter sorken har kommit ut heller... för att lugna som det så fint står. Kan ju inte sitta där o dingla med halsband över huvudet på stackaren... måste ju tro att vi tillhör nån konstig sekt. Nej så får det inte bli... ser det som ett vanligt och fint smycke helt enkelt... och kommer det pingla sönder min hjärna så får det flytta in i smyckeskrinet med alla andra smycken som man köpt och aldrig använder.

Toapappersmonster!?

Har under ett tag nu funderat på om vi har ett litet monster på toa som bor under badkaret. Tror att den lever på toapapper. För jisses va ofta jag byter rulle. Det kan inte va humant att ta slut på så mycket papper på så kort tid som vi gör... så den enda logiska lösningen på problemet måsta vara ett badrumsmonster.



Känns det så här hemma hos er också varje gång ni sitter på toa??

Byte av x-jobb!

Ska ju skriva om Patientens upplevelse av omvårdnad efter självmordsförsök. Men som en liten snilleblixt på en annars ganska tråkig föreläsning ramlade en ny tanke in i huvudet på Carro och mig. Hur skulle det vara att skriva ett x-jobb om möljigheterna kring att sätta en PVK i en penis.... Mycket intressant tyckte vi och började diskutera huruvida den penis som skulle utsättas för detta hade varit tvungen att vara erigerad. Ur denna exeptionellt högintelligenta diskusion kom iaf både ett syfte och en frågeformulering till designen fram... Snabbt som attan funkar hjärnan när den får tänka som den vill =)


Syftet är: att undersöka om det är möjligt att sätta
en pvk på en penis och killens upplevelse av detta:
en kvalitativ studie.
 Problemformulering: Kommer killen kunna hålla
erektion under hela proceduren? om nej: varför?


Har även studerat tidigare forskning kring detta områda och insåg... dock genom Google, ej Cinahl... att det inte finns några tidigare studier inom detta ämne. Så det är ju helt perfekt. Men det fanns en massa sidor om erektion och penisförstoringar... men detta ingår nog i ett helt annat x-jobb, (skulle iof vara intressant att studera den sida som hävdade att de hade grejer som kunde göra en penis större medans man tog ett bar, med garanterad efekt och diskret leverans... men det tillhör nog inte heller vårat område tyvärr).

Det som återstår att studera är nog hur man kan se detta ur ett omvårdnadssyfte... Alla tips är välkommna.



RSS 2.0