Visdomsord!

Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!

Låt oss leva efter mottot: Livet skall INTE vara en resa ner  mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv oh välbevarad kropp unta snarare en sladdning in från sidan chokladkakan i ena handen och vinet i den andra, och med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skiker "WOOOOHOOO!!! vilken jävla åktur."

Än en gång tänk på detta: "Har man skrattgropar i låren borde det vara tecken på ett lyckligt underliv..." 

Sista dagen... Domedagen!

Imon är det sista dagen på praktiken. Då kommer slutbedömningen, slutdomen.
Jag har bakat amerikanska cockies till alla på avdelningen... hoppas det kan hjälpa betygen lite =P
... Annars tar jag faan med mig kakorna hem igen... haha nee så farligt är det nog inte.

Skiter i om jag får G eller VG... klarar mig gott på ett G.

Så nu är det bara att vänta in domedagen, jäsa i soffan och äta upp hälften av kakorna =)

Jag är en ängel!

Har idag blivit given den åtråvärda titeln ängel. =)

Blir massa glad över att få höra det.

Alis volat propriis - kanske inte så långt bort ändå! 

Tack Maria!

image65

Helgen i bilder!

image61
Holmens blomsterängar!

image64
Här växte det även fotografer!

image62
Plockbart!

image63
Nyrökt lax!

Längtan!

Gräs mellan tårna.
Mitt gräs.
En egen gräsmatta.
En egen trädgård.
Äppelträd som blommar.
Pollen som kliar i ögonen.
Lakan som hänger på tork.
Lakan som luktar som en sommardröm när man sover i dem.
Mannen klipper gräset.
Barnen leker.
Jag vill säga hur mycket jag älskar dem.
Men det går inte.
För allt är bara en dröm.
En dröm som en dag ska bli mitt liv.

Lycka!

Saker jag vill hinna med i sommar!

  • Hälsa på mormor.... Kom ihåg att du lovat!
  • Åka till Visingsö... Barndoms minnena sprider sig.
  • Hälsa på Lottie... Jisses va längesen man va där.
  • Måla hallen... ska den va grön eller?
  • Åka till sorkarna i Götet... Mina små pluttar måste man ta sig tid att träffa.
  • Va lite i gökboet... ingen sommar utan smålänsk skog.
  • Hälsa på Bettan... har inte ens sett den sista hunden.
  • Hälsa på Danmjöl... han kan kanske palla sig hit... sparar lite tid =P
  • Äta fisk på siken... redan tjuvstartat, men det måste man om man ska hinna många gånger.
  • Åka till Silverfallen... så vackert.
  • Grilla grilla och åter grilla!

Det är ju en början på en lista iaf... kommer säkert på fler saker sen.


Praktik vs. sommarlov!

Nu är det bara FYRA (4) dagar kvar på praktiken innan det efterlängtade sommarlovet kommer. Praktiken slutar på torsdag...  Har intro på MAVA måndagen efter det... Hela TRE (3) dagar sommarlov där imellan. Weii!

Men det blir mer. Ska inte jobba så mycket i sommar. Blir bara SEX (6) veckor på 75% så förhoppningsvis flera lediga dagar och veckor oxå för den delen. Ska öva lite på att vara lyxhustru tänkte jag =)

Måste verkligen komma på nått kul att göra alla lediga dagarna. Är det nån som vill hitta på nått KUL?? 

Min wonderboy! =)

"Niklas är en störande skit när vi åker bil. Han kan aldrig hålla käft! hehehaha"

-Citat Niklas

Lilla mormor!

Nu har jag varit hos lilla mormor. Det är inte mycket mormor kvar nu. Tror hon har krymp minst 20 cm sen jag var där sist. Känns så tråkigt att hon är så gammal och dålig. Man hinner aldrig hälsa på. Det är ju ändå en bit att åka. Får dåligt samvete. Men när man väl är där pratar man inte speciellt mycket med henne ändå. Varför gör jag så?

Det är ju min lilla mormor, men den mormor jag växte upp med är borta för längesen. Saknar henne. Men jisses hon är fortfarande söt som socker. Älskar den lilla mormorn som sitter som en liten säck potatis i fåtöljen mer håret på ända efter dagens middagslur.

Puss på dig! Lovar att komma tillbaka i sommar...
(Sommaren -08 inte -09.)

Morsdag!

Har tillbringat helgen i de Smålänska skogarna. Det är så lugnt och skönt här nere så jag får nästan myror i baken.
image60Igår var vi ute i skogarna på små ängar och plockade massa fina blommor... och de kommer inte från Blomsterlandet. Måste säga att blommor är mycket finare när de kommer från ängarna... det är mer kärlek i dem då och de luktar så himla gott... Pojksen var med och sprang runt med var sin kamera och försökte lära min hane att fota... Vet inte hur det gick.

Efter denna underbara utflykt blev det invigning av den nya rökapparaten som mor och far fick av bror i julklapp. Lax skulle rökas. Tid tog det men det hade vi gott av. Under tiden som laxen röktes slank det ned både en och två whisky.

När alla började bli runda under fötterna åkte kub spelet fram.... Jag o bror förlorade... Skitans.
Sen blev det grillande av både fläskfile, paprika, majs och annat smått och gott... Underbar middag som intogs sittande ute i solen...

Mys mys mys.

Idag blev det frukost på altanen och nu sitter jag här. Börjar dock bli lite kallt här i källaren så nu ska jag ut i solen igen. Sen bär det av till mormor och sen hem till Schöwde och tissetatten.

Amputation!

Det är helt klart nått fel i min hjärna. Målet med min praktik har varit att få följa med på en amputation. Många tycker att det är det äckligaste och den hemskaste operationen man kan vara med på. Men min hjärna tycker att det är dem häftigaste operationen man kan följa med och titta på.

Har länge gått på avdelningen och lyssnat efter tendenser till att någon skulle behöva amputeras... och i torsdags hände det. På morgonrapporten sa de att en man skulle ned till operation och bli underbens amputerad... Så jag skyndade mig som en liten idiot för att hinna ringa ned till op och fråga om det var ok att jag följde med... De sa Ja!

De sa att den antagligen skulle utföras på förmiddagen så jag väntade... och väntade. Men ingenop i sikte. Kl 12 gick jag på lunch för jag kan inte stå under en hel op utan mat i magen... tuggade massa snabbt och så in till avd ingen... Kl 12.30 ringde de och sa att det var dags.

Tog med mig den stackars lilla farbron och gick ned till op. Dör fick jag fina gröna kläder och världens inte snyggaste hätta för att hålla borta allt hår. Mannen blev sövd och ryggmärgsbedövad (den sprutan såg ut att göra mer ont än hela op). När han väl sov och alla förberedelser var klara kom operatörerna och min första och häftigaste op var igång.

De skars och sågades och klipptes. Funderade på om jag skulle blinka imellanåt, men jag sket i det, ville ju inte missa nått. Tillslut efter ca 1 timme var benet av och det slängdes i en svart soptunna. Trodde att jag skulle bli lita äcklad av ett löst ben, men inte ens det skrämde mig. 

De sydde ihop mannen och gipsade hans stump. Sen var min första men absolut inte sista op klar. Weii jag har sett en amputation utföras! 

Praktik.

Har parktik nu. Inte mycket tid över till bloggande. Har iaf insett att jag inte är gjort i samma form som normala människor som jobbar hela dagarna. Jag tycker verkligen inte om att jobba 100%... Fattar inte hur jag ska överleva ute i arbetslivet sen.

Får helt enkelt sattsa på att bli hemma fru eller nått... Men detta kräver dock att jag har en städerska... för sånt är inte heller kul. Så som jag alltid sagt...

Jag ska bli lyxhustru! Passar mig som handen i handsken.

1 års kalas!

Har hunnit med att vara på kalas i helgen också. Siri och Ester fyllde 1 år och det firades med underbart väder och massa god mat i familjens nya trädgård. Härifrån var det jag, mannen och bror som åkte. Dock bara över dagen, men det går ju ganska snabbt till Götet så det va inga problem. Av oss fick de en pool(vilket de fick av Johan också, som vanligt köper vi samma sak), solglasögon, sommarklänningar, leggings och av bror fick de hinkar och spadar o stuffs.

image57
Snygga brillorna och ett vindspel som de fick av farmor.
 
image58
Ladybug tårtor som va jättemumsiga...

image59
... det tyckte födelsedagsbarnen också!


Färdig flyttad.

Nu är vi klara med flytten. Det gick så himla bra. Började kl 9 på morgonen den 1 maj, flytten var klar nånstans vid 13-14 tiden och så var det färdigstädat vid 15.30. Det va den effektivaste flytten jag har varit med om. Förhoppningsvis var den så snabb tack vare min fina planering.

Svärmor, svärfar o M stannade efter det va färdigt och hjälpte till att packa upp... guld värt. Kl 19:30 gav vi upp och satte oss o smaska mcdc krubb. Lämnade sedan nycklarna till J och åkte o hämtade kissen till sitt nya hem. Han verkar trivas bra här.

Dagen efter kom svärisarna tillbaka och hjälpte till igen, massa han vi med. Satte upp lampor, tavlor, köpte gardiner, åkte till tippen, tömde fler kartonger...

... Så nu är lägenheten bebolig och endast 2 kartonger kvarstår... hur skönt som helst.


Ett jättetack till alla snälla flyttgubbar och flyttgummor!

RSS 2.0